Πέμπτη, 1 Οκτώβριος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ακαδημίας Χορού Τρικάλων

Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της Ακαδημίας Χορού Τρικάλων

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου της Ακαδημίας Χορού Τρικάλων αφού πλήθος κόσμου παραβρέθηκαν στον καλαίσθητο και σύγχρονα ανακαινισμένο χώρο στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Βύρωνος στο κέντρο της πόλης . Ο πεζόδρομος μετατράπηκε σε ένα ανοιχτό πάρτι όπου μαθητές, καθηγητές και περαστικοί χόρεψαν στους ρυθμούς του dj Toli Babatsia.
Η Ακαδημία Χορού Τρικάλων έρχεται για να δημιουργήσει μια νέα τομή στον χώρο της τέχνης του χορού με σκοπό την επιστημονική έρευνα, μελέτη, διάσωση, παρουσίαση και διάδοση κάθε μορφής και στοιχείου του ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού
Πλειάδα καθηγητών – παιδαγωγών με άρτια κατάρτιση και πολυετή σχετική εμπειρία διασφαλίζουν την εφαρμογή της ουσιαστικής εκπαιδευτικής διαδικασίας για την ανάπτυξη και καλλιέργεια των χορευτικών δεξιοτήτων των μαθητών της σε συνδυασμό με δράσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα .
Η Ακαδημία Χορού επιδιώκει μέσα από την αισθητική κίνηση του χορού , αυτός να λειτουργήσει ως μέσο έκφρασης, επικοινωνίας, ως ένας λόγος που βγαίνει από το σώμα. Τα οφέλη του χορού δεν είναι μόνο σωματικά. Η μουσική συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία και ο χορός είναι μία διέξοδος από την καθημερινότητα και το στρες. Κάθε χορός εξάλλου γεννήθηκε να εξυπηρετήσει μια κοινωνική ανάγκη. Μακριά από την έννοια του «μοναχικού σπορ» ο χορός είναι φτιαγμένος πάντα για δυο ή περισσότερους ανθρώπους που βιώνουν έτσι τη χαρά της επαφής και της ομάδας.

Η Ακαδημία ευχαριστεί για τα εδέσματα , γλυκά και αναψυκτικά των εγκαινίων τους κάτωθι :
Cups Nine
Ζαχαροπλαστεία Μέλισσα
Ζαχαροπλαστεία Γιαννής
Αρτοποιείο Έλενα Παναγιώτου
Αναψυκτικά Κλιάφας
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου , οι Αντιδήμαρχοι κ. Ιωάννης Κωτούλας και κ. Ηλίας Παπανικολάου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μιχάλης Μπάρδας , ο πρόεδρος του e-triikala κ. Χριστόφορος Ρόμπος, η πρόεδρος του Κέντρου έρευνας Βασίλης Τσιτσάνης κ. Έφη Λεβέντη, η διευθύντρια στη Δ/νση Υγείας ΠΕ Τρικάλων κ. Στέφη Κωστοπούλου , ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Χρήστος Μπλουγούρας και ο πρόεδρος του Λ.Χ.Ο.Τ. «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» κ. Γιάννης Σούλιος .
Εγγραφές – πληροφορίες πραγματοποιούνται Δευτέρα με Παρασκευή 17:00 – 21:00 , Σάββατο 11:00 – 18:00. Τηλ 2431038082 – 6983976897 .
Ελάτε να μας γνωρίσετε και να μας εμπιστευτείτε γιατί για μας «ο χορός είναι σιωπηλή ποίηση»(Σιμωνίδης ο Κείος) και «ο χορός είναι η κρυμμένη γλώσσα της ψυχής»(Martha Graham) .

Δες επίσης

Σήμερα η κηδεία του 71χρονου Τρικαλινού συνταξιούχου αστυνομικού Χρήστου Αλεστά

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Χρήστου Αλεστά, συνταξιούχου αστυνομικού. Η εξώδιος ακολουθία θα γίνει ...

Αφήστε μια απάντηση