Κυριακή, 26 Μάιος 2019
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Παράλογο κι όμως ελληνικό: Μπλόκαραν επένδυση Ολλανδού για χρέος… 0,03 ευρώ!

Παράλογο κι όμως ελληνικό: Μπλόκαραν επένδυση Ολλανδού για χρέος… 0,03 ευρώ!

Μια απίστευτη ιστορία φορολογικής και γραφειοκρατικής τρέλας αποκάλυψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Λόρενς Χάρτμαν, ιδιοκτήτης του οινοποιείου «Καρανίκα» στο Αμύνταιο της Φλώρινας.

Ο γνωστός οινοποιός που αν και κατάγεται από την Ολλανδία έχει επενδύσει στην ελληνική γη λόγω του ιδανικού εδάφους που διαθέτει για αμπελουργία, έπεσε για μια ακόμα φορά στα «γρανάζια» της ελληνικής γραφειοκρατίας λόγω ενός λάθους.

 Σε απόγνωση ο Λόρενς Χάρτμαν στράφηκε στο Facebook για να εκφράσει το παράπονό του για το πώς η εφορία μπλόκαρε την πώληση αγροτεμαχίου για χρέη 0,03 ευρώ σε ΕΝΦΙΑ.   

«Καλωσορίσατε στην Ελλάδα. Δεν μπορώ να ανταλλάξω ένα κομμάτι γης λόγω των χρεών μου προς το ελληνικό κράτος. Σοβαρά; Πληρώνουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε φόρους κάθε χρόνο και με εμποδίζουν να κάνω δραστηριοποιηθώ επιχειρηματικά για 3 λεπτά του ευρώ», γράφει χαρακτηριστικά ο Ολλανδός οινοποιός στον προσωπικό του λογαριασμό.

Ο κ. Χάρτμαν ήθελε να πουλήσει ένα αγροτεμάχιο προκειμένου να επεκτείνει τους αποθηκευτικούς χώρους της επιχείρησης του στη Φλώρινα.  

«Για να πουλήσουμε την έκταση έπρεπε να έχουμε φορολογική ενημερότητα. Ωστόσο, η υπάλληλος στη ΔΟΥ Φλώρινας μας είπε ότι χρωστάμε και έτσι δεν μπορούμε να πάρουμε ενημερότητα», εξήγησε, μιλώντας στο voria.gr ο κ. Χάρτμαν.

Ο εφοριακός που ήρθε σε επαφή με τον οινοποιό, τον ενημέρωσε πως εκκρεμούσε μία οφειλή ΕΝΦΙΑ με τον κ. Χάρτμαν να επιμένει πως ο συγκεκριμένος φόρος, ύψος 380 ευρώ, είχε καταβληθεί στο ακέραιο.

Όταν έλαβε την αναλυτική βεβαίωση για πληρωμή χρεών εκτός ρύθμισης, ο οινοποιός ανακάλυψε πως τα χρέη που τον εμπόδιζαν να προχωρήσει στην πώληση του αγροτεμαχίου αντιστοιχούσαν σε 0,03 ευρώ.  «Ειλικρινά δεν μπορώ να γνωρίζω πως προέκυψε το συγκεκριμένο ποσό. Ίσως είναι λάθος, ίσως είναι τόκοι, δεν μπορώ να ξέρω. Το σίγουρο είναι ότι θα καθυστερήσει η διαδικασία για την αγορά του οικοπέδου και φυσικά της κατασκευής της αποθήκης», αναφέρει ο κ. Χάρτμαν.

Ο Ολλανδός επισημαίνει ότι είχε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν σοβαρά προβλήματα με την εφορία και είχε επιχειρήσει να πουλήσει το οινοποιείο του και να αποχωρήσει επιχειρηματικά από την Ελλάδα.

Δες επίσης

Το brand name Ελλάδα… πουλάει: Ξενοδοχεία – αντίγραφα ελληνικών νησιών στο εξωτερικό!

Το ότι η Ελλάδα είναι ένας από τους πλέον δημοφιλής προορισμούς στον κόσμο με τα ...