Τετάρτη, 20 Ιανουάριος 2021
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Παγκόσμια διάκριση και χρυσό μετάλλιο για την iGEMThessaly του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Παγκόσμια διάκριση και χρυσό μετάλλιο για την iGEMThessaly του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Αυτή  ήταν η δεύτερη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο διαγωνισμό και  η Ομάδα του 2020 συνεχίζει την παράδοση των διακρίσεων  στο δρόμο που άνοιξαν οι προκάτοχοί τους το 2019.Η «AMALTHEA»  απέσπασε χρυσό μετάλλιο ανάμεσα σε 256 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Συνθετικής Βιολογίας iGEM (internationalGeneticallyEngineeredMachine)  προέκυψε ως ιδέα του MIT και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη Βοστώνη προσελκύοντας περισσότερους από 6000 φοιτητές. Στο διαγωνισμό παρουσιάζονται ερευνητικά έργα που προτείνουν λύσεις σε σύγχρονα προβλήματα της κοινωνίας μέσω της Συνθετικής Βιολογίας, ενός διεπιστημονικού κλάδου που συνδέει άρρηκτα τη Βιολογία με τη Μηχανική, με στόχο την εκ νέου σύνθεση λειτουργικών βιολογικών συστημάτων.

Η ομάδα iGEM Thessaly 2020

Η συμμετοχή της ομάδας στον διαγωνισμό έγινε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και διαφορετικές συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας και των συνεπειών της. Φέτος, ο διαγωνισμός διεξήχθη διαδικτυακά και η ομάδα παρουσίασε ψηφιακά το ερευνητικό της έργο απέναντι σε καταξιωμένους κριτές και χιλιάδες φοιτητές, αποσπώντας θετικές κριτικές και νέες εμπειρίες.

Τα μέλη της iGEMThessaly 2020 και φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίαςείναι:

Παπαδάκη Φωτεινή (Τμήμα Κτηνιατρικής), Κοροξενίδου Μάγδα (Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας) , Τσαπαδίκου Αστερία (Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας), ΜιχελιουδάκηςΒενέτιος (Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας) , Εμμανουήλ Στυλιανάκης (Τμήμα Φαρμακευτικής  Πατρών) , Μουχταρίδης Γεώργιος (Μηχανολόγων Πληροφορικής) , Ιφιγένεια Δασκαλάκη (Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ), Απόχα Λεμονιά (Σχολή Γεωπονικών Επιστημών), Στεργίου Βασίλης (Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ) και Μεσσής Τάσος ( Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών)

 

Advisors της ομάδας αποτελούν οι :Ντελκής Νικόλαος(Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας) και Λάνγκε Μάριος (Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας)

Instructor: Γκαραγκούνης Κωνσταντίνος (Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας)

Και οι Καθηγήτριες :  Αικατερίνη Μούτου και Καλλιόπη Παπαδοπούλου (Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας)

Συνοδοιπόροι και μεγάλοι υποστηρικτές καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, είναι η ελληνική Ερευνητική Υποδομή για τη Συνθετική Βιολογία,OMIC-Engine και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.Την ομάδα επίσης υποστηρίζουν μεταξύ άλλων, η φαρμακευτική εταιρείαELPEN, η ελληνική εταιρεία βιοτεχνολογίας EnzyQuest και η Ανάδραση.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το έργο της ομάδας μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσής της FacebookInstagram και Twitter αλλά και μέσα από τις ιστοσελίδες τους igem-thessaly.uth.gr και https://2020.igem.org/Team:Thessaly. Δείτε την παρουσίασή της ομάδας εδώ https://video.igem.org/videos/watch/baee5754-4e84-4107-9e15-24a0c164aa69 και το promovideo τους εδώ https://video.igem.org/videos/watch/36130d4c-2fc0-4648-ba73-6d37c8cabf8c.

To διαδικτυακό iGEMCompetition και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Το διαδικτυακό posterτης ομάδας μας όπου έγινε διαδικτυακά

Δες επίσης

Μονή Παναγίας Πελεκητής : Η αετοφωλιά των Θεσσαλικών Αγράφων

Σκαρφαλωμένη στο χείλος μιας απόκρημνης πλαγιάς των Θεσσαλικών Αγράφων, σε υψόμετρο 1.400 και σε μικρή ...