Τετάρτη, 22 Ιανουάριος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Ο Πάπας Φραγκίσκος στηρίζει Τσίπρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος στηρίζει Τσίπρα

Τι κι αν πολλοί μέσα στο ίδιο του το κόμμα ετοιμάζονται να τον «σταυρώσουν»; Ο Αλέξης Τσίπρας έχει παπική στήριξη. Και μάλιστα κυριολεκτικά: τον στηρίζει ο Πάπας Φραγκίσκος και το είπε καθαρά και ξάστερα!

Φαίνεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κατάφερε να «κερδίσει» την εύνοια του Ποντίφηκα όταν πριν μήνες τον είχε επισκεφτεί στο Βατικανό (ως αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε).

Έτσι, την ώρα που η Ελλάδα περνά μια από τις πιο δύσκολες και κρίσιμες στιγμές στην ιστορία της, λίγες ώρες μετά τη συμφωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τους δανειστές μετά την 17ωρη Σύνοδο Κορυφής, τα ιταλικά ΜΜΕ δημοσιεύουν δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου για τη χώρα μας.

«Οι Έλληνες κυβερνώντες που οδήγησαν στη δημιουργία αυτής της κατάστασης διεθνούς χρέους έχουν μια ευθύνη. Με την νέα ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε μια αναθεώρηση κάπως δίκαιη», δήλωσε ο Αργεντινός Ποντίφηκας, που βρίσκεται στη Λατινική Αμερική στο πλαίσιο περιοδείας.

«Ελπίζω να βρεθεί ο δρόμος για να λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας, και ένας δρόμος ελέγχου για να μην παρουσιάσουν και άλλες χώρες το ίδιο πρόβλημα, και αυτό να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε, διότι ο δρόμος αυτός των χρεών δεν τελειώνει ποτέ», είπε ο Πάπας.

Και αποκάλυψε γιατί δεν θέλει ούτε να… ακούει για οικονομικά. «Είμαι αλλεργικός στην οικονομία διότι ο πατέρας μου ήταν λογιστής και όταν δεν τελείωνε την δουλειά στο εργοστάσιο, έπαιρνε δουλειά στο σπίτι και τα σαββατοκύριακα εργαζόταν με τα λογιστικά βιβλία του», ολοκλήρωσε ο Πάπας.

Newsit.gr

Δες επίσης

Πως θα δείτε Online εαν έχει ανανεωθεί η ασφαλιστική ικανότητα (βιβλιάριο υγείας)

Πως μπορώ να δω ηλεκτρονικά αν έχω Ασφαλιστική Ικανότητα μετά την κατάργηση του βιβλιάριου υγείας. ...

Αφήστε μια απάντηση