Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2019
trikaladay.gr / Κόσμος / Ο αλυτρωτισμός Ζάεφ με ήχο και εικόνα!

Ο αλυτρωτισμός Ζάεφ με ήχο και εικόνα!

Βίντεο μέσα από τη Βουλή της ΠΓΔΜ, που είδε το φως της δημοσιότητας, αποδομεί πλήρως τις διευκρινιστικές δηλώσεις της κυβέρνησης της γείτονος, σχετικά με τα περί «μακεδονικής» γλώσσας και μειονότητας που πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων, αλλά και την παρέμβαση Νίμιτς.

Σε αυτό, μεταξύ άλλων, ακούγεται ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ να μιλά για «Μακεδόνες» στην Ελλάδα, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να διδάσκονται την μακεδονική γλώσσα.

«Μιλάτε για τους Μακεδόνες στην Ελλάδα με τόσο πάθος και αυτό είναι θαυμάσιο. Ας αναρωτηθούμε τι κάνουμε για αυτούς εδώ και 27 χρόνια. Ας είμαστε ειλικρινείς κάναμε κάτι γι’ αυτούς; Η επίλυση αυτού του προβλήματος που είχαμε για 27 χρόνια, αυτό ήταν ένα βάρος στους ώμους μας», είπε το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, απαντώντας σε βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO που ρωτούσαν τι θα γίνει με την υποτιθέμενη «μακεδονική» μειονότητα σε Βουλγαρία και Ελλάδα.

«Τώρα έχουμε καλύτερες πιθανότητες, τώρα έχουμε ευκαιρίες για τα παιδιά στη Ελλάδα να μάθουν την μακεδονική γλώσσα, μέχρι τώρα αυτό απαγορευόταν, ήταν ένα θέμα ταμπού. Η ελληνική γλώσσα ήδη διδάσκεται στη Μακεδονία. Έχουμε μια ευκαιρία να τους βοηθήσουμε αληθινά να απομακρύνουμε τα σύνορα», πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ.


nooz

Δες επίσης

Ο αρχηγός του λιβυκού στόλου σε άπταιστα ελληνικά: Έχω διαταγή να βυθίσω τα τουρκικά πλοία [βίντεο]

Ο αρχηγός του λιβυκού στόλου, Φαράτζ ελ Μαχντάουϊ, που ανήκει στις δυνάμεις του στρατηγού Χαλιφά ...