Σάββατο, 17 Νοέμβριος 2018
trikaladay.gr / Κόσμος / Λουκέτο σε παρισινό παντοπωλείο που δεν πωλούσε χοιρινό και αλκοόλ

Λουκέτο σε παρισινό παντοπωλείο που δεν πωλούσε χοιρινό και αλκοόλ

Δικαστήριο στη Γαλλία αποφάσισε το κλείσιμο καταστήματος στο διαμέρισμα Κολόμπ του Παρισιού, με την αιτιολογία ότι δεν πωλούσε χοιρινό και κρασί. Το δικαστήριο έκρινε πως το κατάστημα θα έπρεπε να έχει προϊόντα που να αφορούν τον γενικό πληθυσμό και όχι μόνο «χαλάλ» δηλαδή που να συμμορφώνονται με τα θρησκευτικά πιστεύω της μουσουλμανικής κοινότητας. «Το βρίσκω ηλίθιο, καθώς στο κατάστημα μπορεί να βρει κανείς τα πάντα. Έχει φρούτα, λαχανικά. Αποτελεί διάκριση. Όλα αυτά γιατί δεν πωλείται χοιρινό και αλκοόλ;» αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Ιδιοκτήτης του παντοπωλείου δεν είναι άλλος από το δημαρχείο της Κολόμπ, που ισχυριζόταν πως υπήρχε όρος στο συμβόλαιο για δραστηριότητα που να καλύπτει την πληθυσμιακή πλειοψηφία. Και για το δικαστήριο, τα προϊόντα «Χαλάλ» δεν ανταποκρίνονται σε αυτό τον όρο. «Οφείλω να σεβαστώ την κοσμικότητα στην γειτονιά» δηλώνει από την πλευρά της η δήμαρχος Νικόλ Γκουετά για να υποστηρίξει την απόφαση.
news247/ AP Photo/Kamil Zihnioglu

Δες επίσης

Αεροσυνοδοί φωτογραφήθηκαν «εξαντλημένοι» και… απολύθηκαν!

Η Ryanair απέλυσε έξι υπαλλήλους της, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν να κοιμούνται στο πάτωμα, κατηγορώντας τους για στημένη ...