Δευτέρα, 1 Ιούνιος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Κορωνοϊός: Τι θα γίνει φέτος με την αποστολή του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τι θα γίνει φέτος με την αποστολή του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα

Άγιο Φως στην Ελλάδα: Από τι εξαρτάται, η αποστολή του Αγίου Φωτός

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών είχε ήδη κάνει τον προγραμματισμό για φέρει το Άγιο Φως στην Ελλάδα. Ωστόσο, τον σχεδιασμό έχει ανατρέψει προς το παρόν η πανδημία του κορονοϊού και είναι άγνωστο εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί τελικά η καθιερωμένη αποστολή στους Αγίους Τόπους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών κρατά όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα. Η δε απόφαση για ακύρωση ή όχι της αποστολής δεν εξαρτάται μόνο από το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία στην Ελλάδα, αλλά και από την εξέλιξη του κορονοϊού και στους Αγίους Τόπους.

Άγιο Φως στην Ελλάδα: Ποιο είναι το χειρότερο σενάριο

Αυτή τη στιγμή, 23 μέρες πριν από την Ανάσταση, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Το χειρότερο σενάριο είναι ακόμα και η ματαίωση της αναστάσιμης λειτουργίας στον Πανάγιο Τάφο.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη λειτουργία συμμετέχουν εκπρόσωποι χριστιανικών δογμάτων, όπως οι Αρμένιοι και οι Κόπτες. Πιο πιθανή, πάντως, φαίνεται μία κλειστή τελετή μόνο με έναν εκπρόσωπο του κάθε δόγματος και χωρίς την παρουσία πιστών.

Δες επίσης

ΕΟΦ: Αποσύρονται ακατάλληλα αντισηπτικά-Δείτε ποια είναι

ΕΟΦ: Αποσύρονται ακατάλληλα αντισηπτικά… Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων «Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο ...