Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018
trikaladay.gr / Άρθρα / ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ…

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ…

ο Δρ. Κώστας Πατέρας D.Ed, M. Ed, P.H.D., Πολιτευτής Τρικάλων.

Σε κυκεώνα μεγάλων προβλημάτων και σε πρωτοφανή περίσκεψη βρίσκεται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , εξαιτίας των οικονομικών και κοινωνικών απαιτήσεων των δανειστών και εξαιτίας της λαϊκίστικης πολιτικής που ακολουθεί εδώ και δύο χρόνια. Πήρε… διαζύγια από την αλήθεια και ο προπαγανδιστικός της λόγος και η ψεύτικες υποσχέσεις την έχουν αυτοπαγιδεύσει.

Τελευταία τόνιζε , πως μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου θα είχε κλείσει την δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος και μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα είχε αρχίσει η συζήτηση για το χρέος. Τίποτε από αυτά δεν υλοποιήθηκε, και τα δύο μετατίθενται το μεν πρώτο για το ερχόμενο έτος, το δε δεύτερο για μετά τις γερμανικές εκλογές που θα γίνουν το φθινόπωρο του 2017.

Όλα δείχνουν πως πάμε για 3ο μνημόνιο , για άλλα τρία χρόνια μετά το 2018. Οι δανειστές σφίγγουν τη θηλιά γύρω από …το λαιμό της κυβέρνησης Τσίπρα–Καμμένου και τα θέλουν όλα τώρα. Ζητούν τη χρονική επέκταση του <<κόφτη>> σε μισθούς και συντάξεις , θέλουν υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% , δηλαδή απαιτούν πάνω από 4 δισεκατομμύρια ευρώ , που σημαίνει και νέα φορολογική καταιγίδα και εξαθλίωση της κοινωνίας. Επίσης συζητούν και για ένα ενδιάμεσο διάστημα 3-5 ετών , που θα είναι και η χαριστική βολή των πολιτών.

Οι μισοί Έλληνες πολίτες , δηλαδή 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι , δεν μπορούν να πληρώσουν τους κεφαλικούς φόρους που τους επέβαλαν οι δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ , η Μέρκελ και ο Σόιμπλε. Αυτές οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον , οι δανειστές φέρουν στο προσκήνιο και τη χρεοκοπία της χώρας μας , δηλαδή την έξοδο της χώρας από την νομισματική ένωση της ΕΕ.

Η συγκυβέρνηση έμπλεξε στα δίχτυα που η ίδια έστησε. Έτσι αποδεικνύεται πως το πολιτικό σύστημα είναι ανίκανο να λύσει τα προβλήματα , αυτοπαγιδεύτηκε και έρχεται η πτώση του. Με τον ίδιο τρόπο έπεσαν και οι Κώστας Σημίτης , Κώστας Καραμανλής , Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς. Είναι τώρα η σειρά του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου να υποστούν την ίδια τιμωρία. Δεν έσπασαν τα μνημόνια όπως έλεγαν ούτε ανέτρεψαν τη λιτότητα , τη φτώχεια , την ανεργία και τους πλειστηριασμούς. Εξαπάτησαν τους ψηφοφόρους και ήρθε η ώρα να πληρώσουν τα λύτρα της προδοσίας.

Οι σπασμωδικές κινήσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα ψίχουλα των επιδομάτων , σε μια μόνο μερίδα του λαού , δεν είναι λύσεις στα προβλήματά του. Οι ματωμένοι φόροι των πολιτών δεν μπορούν να ξεπλυθούν με φιλοδωρήματα. Έτσι ακολουθούν και αυτοί , Τσίπρας-Καμμένος , την τακτική του Αντώνη Σαμαρά , που και αυτός λίγο πριν πέσει το 2014 μοίραζε πλεονάσματα. Τις εκλογές όμως τις έχασε παταγωδώς. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Το παιχνίδι φτάνει στο τέλος του…!!!

Ο λαός δεν φοβάται τις εκλογές , οι οποίες πρόωρες εκλογές ούτε προαναγγέλλονται ούτε δρομολογούνται. Τις εκλογές τις τρέμουν οι κυβερνώντες που θα χάσουν τα χρήματα , τη δόξα και την τακτοποίηση των παιδιών του κομματικού σωλήνα. Η επιδοματική πολιτική της συγκυβέρνησης δείχνει καθαρά πως έρχονται πρόωρες εκλογές , ενδεχομένως εντός και του Ιανουαρίου , που θα τις χάσουν , όμως , πανηγυρικά οι Τσίπρας-Καμμένος. Τα Εθνικά , τα Οικονομικά και τα Κοινωνικά προβλήματα θέλουν νέα κυβέρνηση .

Έτσι οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα αλλά Λύση του προβλήματος και όσο πιο γρήγορα γίνουν τόσο το καλύτερο , για την πατρίδα , για τη θρησκεία και για την οικογένεια. Ραντεβού λοιπόν στα <<γουναράδικα>> δηλαδή στις κάλπες , όπως είπε στον Αλέξη Τσίπρα ο Μίκης Θεοδωράκης. Φαίνεται πως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις πρόωρες εκλογές.

Δες επίσης

Μικέλης Χατζηγάκης: Το επόμενο μεγάλο Ελληνικό πρόβλημα

Την τελευταία δεκαετία η Ελληνική πολιτική σκηνή ασχολείται πρωτίστως με την οικονομία. Θα είναι, όμως, ...

Αφήστε μια απάντηση