Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2019
trikaladay.gr / Άρθρα / Η Αλήθεια για τον Σακαφλιά Στα Τρίκαλα στα δυο Στενά

Η Αλήθεια για τον Σακαφλιά Στα Τρίκαλα στα δυο Στενά

Το Τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη αναφέρεται στα δυο στενά των Τρικάλων τα οποία αφορούν το Βαρούσι (παλιά πόλη), διότι αυτός ο οικισμός ήταν τότε τα Τρίκαλα και οι πέριξ αυτού διάφοροι άλλοι μικρότεροι οικισμοί.

Και αυτός ο οικισμός συγκέντρωνε τα χαρακτηριστικά της παλιάς πόλης των Τρικάλων με την αγορά της, τα αρχοντικά της, τους οίκους ανοχής και τους περιθωριακούς και ρέμπελους παρακατιανούς ανθρώπους της.
Προς τι η διαμαρτυρία ενός συλλόγου Βαρουσιωτών όπως ονομάζεται;
Θέλουν να δείξουν ότι τα παλιά Τρίκαλα ήταν μια άμωμη πόλη και κατοικούνταν από αγγέλους;

Θέλουν να δείξουν ότι οι σημερινοί κάτοικοι των Τρικάλων που κατοικούν σε αυτόν το οικισμό ότι είναι οι άσπιλοι, οι ευγενείς, οι γαλαζοαίματοι των Τρικάλων, οι οποίοι προσβάλλονται από την ιστορία των Τρικάλων, η οποία έχει καταγραφεί ακόμη και μέσα από τα τραγούδια των δημιουργών και καλλιτεχνών της;
Αυτό τουλάχιστον δείχνει η διαμαρτυρία τους.
Αντιλαμβάνονται ότι αυτό το οικιστικό κομμάτι της παλιάς πόλης των Τρικάλων πρέπει να αρνηθεί την ιστορία της.

Επειδή – θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς – κάποιοι θέλουν αυτόν τον οικισμό να τον αναγορέψουν σε Κηφισιά των Τρικάλων να τον απομονώσουν από την ιστορία του και να τον αποκόψουν από τη υπόλοιπη ζωή των Τρικάλων.

Πέρασε όμως ο καιρός για πρίγκιπες.
Και είναι μεγάλο λάθος, να θέλουν κάποιοι από τον οικισμό του Βαρουσιού να υψώσουν κάστρο γύρω τους μέσα στον ευρύτερο σημερινό οικιστικό ιστό της πόλης των Τρικάλων.
Βασίλης Πάνος

Δες επίσης

45 χρόνια ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…

Του Γραμματέα της ΝΟΔΕ Τρικάλων, Γιάννη Κουτσονάσιου Σαν σήμερα, στις 4 Οκτωβρίου του 1974, ο ...

Αφήστε μια απάντηση