Πέμπτη, 4 Ιούνιος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Εξελίξεις στην υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας στην Θεσσαλία: Συνελήφθησαν άλλοι πέντε, μεταξύ τους και ένας αστυνομικός

Εξελίξεις στην υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας στην Θεσσαλία: Συνελήφθησαν άλλοι πέντε, μεταξύ τους και ένας αστυνομικός

Σε ακόμη πέντε συλλήψεις προχώρησε χθες η αστυνομία στο πλαίσιο της εξάρθρωσης δύο εγκληματικών ομάδων, τα μέλη των οποίων ενέχονται στη διενέργεια παράνομων ανασκαφών σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Πιερίας, καθώς και στην κατοχή αρχαίων αντικειμένων.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. μεταξύ των πέντε Ελλήνων, είναι κι ένας αστυνομικός, η σχέση του οποίου με την υπόθεση, είχε εξακριβωθεί από τις έρευνες των αρχών.

Είχαν προηγηθεί οκτώ συλλήψεις στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής επιχείρησης. Οι οχτώ συλληφθέντες με πλήθος ακόμη συνεργών, εκτελούσαν παράνομες ανασκαφές, βραδινές συνήθως ώρες, σε αγροτικές και ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας αλλά και της Πιερίας, αναζητώντας αρχαία με απώτερο σκοπό που θα απαντηθεί από την ευρισκόμενη σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα.

Σύμ­φωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την έρευνα σε σπίτια και καταστήματα των συλληφθέντων βρέθηκαν αρκετές εκατοντάδες νομίσματα, αγαλματίδια, αρκετά κοσμήματα της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής Περιόδου αλλά και νεότερων χρόνων.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

newsroom onlarissa.gr

Δες επίσης

Παρέμβαση Σκρέκα στον Κικίλια για τα αιτήματα του Οδοντιατρικού Συλλόγου και την πρόσληψη γιατρών στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Σε παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, προχώρησε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ...