Πέμπτη, 9 Απρίλιος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Διαδηλώσεις σε Γερμανία και Παρίσι υπέρ της Ελλάδας

Διαδηλώσεις σε Γερμανία και Παρίσι υπέρ της Ελλάδας

Με συνθήματα υπέρ της Ελλάδας χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σε ευρωπαϊκές πόλεις. Τα μηνύματα για ελπίδα στην Ευρώπη και οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης
Εκατοντάδες άνθρωποι, 1.800 σύμφωνα με την αστυνομία, διαδήλωσαν σήμερα στο Βερολίνο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μετανάστες στην Ευρώπη και κατά της λιτότητας στην Ελλάδα.
ADVERTISEMENT

Οι διαδηλωτές συμμετείχαν στην κινητοποίηση «Κάνουμε αλλιώς την Ευρώπη» ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα διάφορων αριστερών οργανώσεων και των γερμανικών αντιπολιτευόμενων κομμάτων Die Linke και Grunen.

Η ειρηνική πορεία ξεκίνησε από μια πλατεία της συνοικίας Κρόιτσμπεργκ και κατέληξε στην Πύλη του Βραδεμβούργου. Το πλήθος φώναζε συνθήματα υπέρ των μεταναστών, καθώς σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων.

«Ούτε σύνορα, ούτε έθνη, σταματήστε τις απελάσεις» και «Πείτε το δυνατά, πείτε το καθαρά, οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι εδώ» ήταν κάποια από αυτά.

Ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν επίσης ελληνικές σημαίες ή πλακάτ με συνθήματα υπέρ της Αθήνας. «Η τεχνοκρατική, ψυχρή και νεοφιλελεύθερη Ευρώπη υπό τη διοίκηση της Γερμανίας είναι ανυπόφορη», έγραφε ένα πανώ.

Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και την Ελλάδα είναι προγραμματισμένες και σε άλλες πόλεις. Στη Γερμανία, το απόγευμα πρόκειται να γίνει στο Μόναχο μια διαδήλωση «Αλληλεγγύης προς την Ελλάδα». Στην Ιταλία, περίπου 100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το Κολοσσαίο, αψηφώντας τη βροχή, ζητώντας «Να σταματήσει τώρα η σφαγή» των μεταναστών στη Μεσόγειο. Κάποιοι επωφελήθηκαν για να εκφράσουν αισθήματα αλληλεγγύης και στην Αθήνα.

«Είμαστε εδώ για να σώσουμε την Ευρώπη μας, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των μεταναστών και της Ελλάδας. Η Ευρώπη πρέπει να ανήκει σε όλους και όχι μόνο στους Γερμανούς και τις τράπεζες», δήλωσε ένας 66χρονος συνταξιούχος.

Διαδηλώσεις και στο Παρίσι: «Η Ελλάδα μία ελπίδα για την Ευρώπη»

«Η κρίση μάς σκοτώνει, ο αγώνας μάς ενώνει»: χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τους πρόσφυγες και κατά των πολιτικών της λιτότητας.

Φωνάζοντας «μαζί, μαζί κατά της λιτότητας», οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Στάλινγκραντ προς την πλατεία Δημοκρατίας πίσω από ένα πανό που έγραφε «Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη: η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει, αντιστεκόμαστε!»

Επικεφαλής της πορείας, όπου ανέμιζαν οι σημαίες του Κόμματος της Αριστεράς, του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, του κόμματος Ευρώπη Οικολογία Πράσινοι και ελληνικές σημαίες, βρίσκονταν ο Ζαν-Λικ Μελανσόν του Κόμματος της Αριστεράς και ο Πιερ Λοράν του ΚΚ.

news247

Δες επίσης

ΕΚΤΑΚΤΟ-Άγιο Φως: Δεν θα επιτραπεί η μεταφορά από τους δήμους

Σε σχέση με το Άγιο Φως, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ...

Αφήστε μια απάντηση