Σάββατο, 25 Ιανουάριος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας στήνει (πάλι) κάλπες!

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης Τσίπρας στήνει (πάλι) κάλπες!

Από τις κάλπες των βουλευτικών εκλογών το ενδιαφέρον μεταφέρεται στις εσωκομματικές κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ. Για αύριο μετατίθεται η ψηφοφορία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, απ’ όπου θα αναδειχθεί ο νέος γραμματέας της. Δύο οι υποψήφιοι. Ο ένας “προεδρικός” και ο άλλος…”αντιπολιτευτικός”.

Αυτήν την ώρα σε εξέλιξη είναι, στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η ψηφοφορία για τις θέσεις των αντιπροέδρων της Βουλής.

Όσον αφορά τα ονόματα που προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας για τις θέσεις αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, για α’ αντιπρόεδρο θέλει τον Τάσο Κουράκη, για β’ αντιπρόεδρο την Τασία Χριστοδουλοπούλου και για γ’ αντιπρόεδρο τον Γιώργο Βαρεμένο (ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τις προτάσεις των υπολοίπων κομμάτων, πλην αυτή της Χρυσής Αυγής).

Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ενδιαφέρον για μια θέση στο προεδρείο της Βουλής έχουν εκδηλώσει άλλοι 5 βουλευτές, κάτι που ανάγκασε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει… πάλι κάλπες αυτήν την ώρα! Οι 4 αυτοπροτάθηκαν (Εύη Καρακώστα, Χαρά Καφαντάρη, Νίκος Συρμαλένιος, Δημήτρης Γάκης) και ο 5ος ήταν πρόταση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου (Μουσταφά Μουσταφά). Την ίδια (δημοκρατική) διαδικασία θα ακολουθήσει και για την ανάδειξη των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος, πιθανότατα αύριο.
Κάλπες για τα πάντα!

Μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φρόντισε να στείλει με το… καλημέρα σαφή μηνύματα προς τη νέα “Αριστερή Πτέρυγα” του ΣΥΡΙΖΑ, την κίνηση των “53+”, αποφασίστηκε να στηθούν κάλπες για την ανάδειξη του νέου γραμματέα της ΚΟ του κόμματος, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος, αλλά και τους αντιπροέδρους της Βουλής.
Υποψήφιοι για τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο “προεδρικός” Σωκράτης Φάμελλος και ο Χρήστος Μαντάς, προερχόμενος από το μπλοκ των “53+”.
Click4more: Οι «εντολές» Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: Μην κάνετε δηλώσεις στο πόδι! Δεν λογοδοτούμε στα δελτία ειδήσεων

Κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ, μέλη της κίνησης των «53+» κατέστησαν… σαφές στον πρόεδρό τους πως μπορεί να απαλλάχθηκε από τα «βαρίδια» της «Αριστερής Πλατφόρμας», αλλά δεν πρόκειται να τον αφήσουν να «παίξει μπάλα» χωρίς αντίπαλο.

Ενδεικτικό είναι πως αρκετοί βουλευτές που πήραν τον λόγο, εστίασαν σε θέματα της οικονομίας και του ασφαλιστικού, ζητώντας εξηγήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς.

Να θυμίσουμε πως την Κυριακή στις 11 το πρωί, η Βουλή θα εκλέξει τον πρόεδρό της, με τον Νίκο Βούτση μοναδικό υποψήφιο, και σε ξεχωριστή συνεδρίαση θα εκλέξει τους αντιπρόεδρους, τους κοσμήτορες και τους γραμματείς.

newsit.gr/Ντόρια Βαλληνδρά

Δες επίσης

Στο εδώλιο η γυναίκα “αράχνη” που άρπαξε 120.000 ευρώ από συνταξιούχο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου αναμένεται να καθίσουν στις 4 Φεβρουαρίου μία γυναίκα και ...

Αφήστε μια απάντηση