Παρασκευή, 3 Απρίλιος 2020
trikaladay.gr / Ελλάδα / Απλήρωτες 8 μήνες οι καθαρίστριες του υπ. Εργασίας

Απλήρωτες 8 μήνες οι καθαρίστριες του υπ. Εργασίας

Απλήρωτες εδώ και οκτώ μήνες είναι οι επτά καθαρίστριες που εργάζονται στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εργασίας… γιατί αποφασίστηκε να προσληφθούν απευθείας από το υπουργείο αντί να εργάζονται μέσω εταιρειών – εργολάβων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να προσληφθούν με σύμβαση έργου από το υπουργείο, ώστε να μην εξαρτάται η εργασιακή τους σχέση από εταιρείες δανεισμού εργαζομένων, ωστόσο το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν εγκρίνει τη μισθοδοσία τους καθώς δεν είχε προηγηθεί σχετικός διαγωνισμός.

Ειδικότερα, από τον Σεπτέμβριο του 2015 οι επτά εργαζόμενες στη καθαριότητα του κεντρικού κτιρίου του υπουργείου Εργασίας δουλεύουν χωρίς πληρωμή, καθώς αναμένουν την καταβολή της μηνιαίας μισθοδοσίας τους η οποία έχει «κολλήσει» λόγω νομικών προβλημάτων στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οι εργαζόμενες αυτές έχουν λάβει κατ’ επανάληψη υποσχέσεις για επίλυση του προβλήματος.

Μάλιστα, με πρόσφατη τροπολογία στον Ν. 4369/2016 διαφάνηκε ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα, αλλά και πάλι δεν υπήρξε αποτέλεσμα αφού αναμένεται γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

nooz.gr

Δες επίσης

 Άντρες της ΔΙ.ΑΣ. έσωσαν τη ζωή μωρού που κατάπιε καπάκι

Οι αστυνομικοί -με άμεση παροχή πρώτων βοηθειών- κατάφεραν να σώσουν το παιδί από πνιγμό Τη ...

Αφήστε μια απάντηση