Κυριακή, 16 Ιούνιος 2019
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Απείλησαν τη ζωή της και κλείδωσαν στα Σφαγεία Βόλου γυναίκα κτηνίατρο!

Απείλησαν τη ζωή της και κλείδωσαν στα Σφαγεία Βόλου γυναίκα κτηνίατρο!

Έγγραφη καταγγελία σε βάρος των αναδόχων των Σφαγείων Βόλου, ότι έβρισαν χυδαία, απείλησαν τη ζωή και τη σωματική της ακεραιότητα και κατακράτησαν παράνομα, κλειδώνοντάς της στα γραφεία για ώρα, κατά γυναίκας κτηνιάτρου, που έκανε παρατηρήσεις, μετά από έλεγχο, απέστειλε προς τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος.
Η υπάλληλος ζητά από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας να κάνει μηνυτήρια αναφορά, ενώ ο Σύλλογος θέτει γενικότερα θέμα της παθογένειας στο χώρο της κτηνιατρικής δημόσιας υγείας, ενώ κτηνίατροι που υπηρετούν στη Διεύθυνση γνωστοποίησαν ότι έχουν κατ’ επανάληψη συμβεί αντίστοιχα περιστατικά διαπληκτισμών μεταξύ διεύθυνσης των σφαγείων και υπαλλήλων – κτηνιάτρων και εκφοβισμού των τελευταίων και ζήτησαν από την υπηρεσία τη διασφάλιση της προστασίας της σωματικής και ψυχικής τους υγείας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και της ομαλής εκτέλεσης των ελεγκτικών τους καθηκόντων.

Στην καταγγελία του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, που απευθύνεται στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και κοινοποιείται στον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Λαδόπουλο Γεώργιο, στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό Κωνσταντίνο και στην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Τελιγιορίδου Ολυμπία, αναφέρεται ότι καταγγέλθηκε από μέλος του Συλλόγου που υπηρετεί ως κτηνίατρος στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ότι τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 και ενόσω ευρισκόμενη σε εντεταλμένη υπηρεσία, εκτελούσε κρεοσκοπικό έλεγχο στα Σφαγεία Βόλου Α.Ε., επί της οδού Λάζου αρ. 10 στο Βόλο, δέχθηκε από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης φραστική επίθεση, χυδαία εξύβριση, απειλές κατά της ζωής και της σωματικής της ακεραιότητας και παράνομη κατακράτηση.

Απειλές και κλείδωμα στο γραφείο!
«Ειδικότερα, μετά από υποδείξεις στις οποίες προέβη η συνάδελφος κατά τη διενέργεια του ελέγχου προς τους ιδιοκτήτες εκείνοι την εξύβρισαν, την απείλησαν με σωματική βία και εν τέλει την κλείδωσαν επί ώρα σε ένα γραφείο της επιχείρησης!!! Αφού μετά από ώρα πείστηκαν να την αφήσουν να αποχωρήσει από το χώρο των σφαγείων, την ακολούθησαν στο χώρο της υπηρεσίας της, όπου συνέχισαν να την εξυβρίζουν ενώπιον του προϊσταμένου της Διεύθυνσης! Όπως είναι ευνόητο, κατόπιν αυτών, ο έλεγχος δεν ολοκληρώθηκε», αναφέρεται στην καταγγελία.

Σύμφωνα με τον Κτηνιατρικό Σύλλογο, τα ανωτέρω περιλήφθησαν, με κάθε λεπτομέρεια, στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 16714/11.09.2018 έκθεση ελέγχου της ανωτέρω υπαλλήλου ως και στην από 11.09.2018 αίτησή της προς τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, προκειμένου η υπηρεσία να προβεί σε μηνυτήρια αναφορά.

Διαπληκτισμοί και εκφοβισμός κτηνιάτρων
Στην καταγγελία τονίζεται ότι πέραν του ανωτέρω περιστατικού, την 11.09.2018, με κοινή τους δήλωση – αναφορά προς τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι κρεοσκόποι κτηνίατροι που υπηρετούν στη Διεύθυνση γνωστοποίησαν ότι έχουν κατ’ επανάληψη συμβεί αντίστοιχα περιστατικά διαπληκτισμών μεταξύ διεύθυνσης των σφαγείων και υπαλλήλων – κτηνιάτρων και εκφοβισμού των τελευταίων και ζήτησαν από την υπηρεσία τη διασφάλιση της προστασίας της σωματικής και ψυχικής τους υγείας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και της ομαλής εκτέλεσης των ελεγκτικών τους καθηκόντων.
«Παρά ταύτα, μέχρι σήμερα η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας δεν έχει προβεί σε καμία σχετική ενέργεια», επισημαίνει ο Κτηνιατρικός Σύλλογος.

«Έχουμε τη γνώμη ότι θα ήταν καίριο σφάλμα αν το περιστατικό της 10.09.2018 στο Βόλο αντιμετωπιστεί από τους αρμοδίους φορείς ως μεμονωμένο. Τουναντίον είναι προφανές ότι αποτελεί μια προβολή της παθογένειας στον ευαίσθητο χώρο της κτηνιατρικής δημόσιας υγείας, αλλά και της δημόσιας διοίκησης. Η συμπεριφορά κατά της συναδέλφου (δυστυχώς όχι πρωτοφανής), εκτός από παράνομη, έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την παρακώλυση των ελέγχων, την υπονόμευση της δημόσιας υγείας και την υποτίμηση των κτηνιάτρων τόσο ως επιστημόνων όσο και ως δημοσίων λειτουργών και ως εκ τούτου προσβάλλει τη δημόσια υπηρεσία, την πολιτεία και όλους μας ως πολίτες», αναφέρει ο Σύλλογος κτηνιάτρων.

Καταλήγοντας τονίζει ότι ο κάθε μεμονωμένος υπάλληλος είναι περισσότερο ευάλωτος σε προσπάθειες εκφοβισμού του, ενώ αν έχει την προστασία της υπηρεσίας, ήτοι της ευνομούμενης πολιτείας, θα δύναται να εκτελεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά του και να προστατεύει τη δημόσια υγεία. Ο επιστημονικός φορέας ζητά να γίνει από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας να προβεί κάθε νόμιμη και επιβαλλόμενη από το υπηρεσιακό του καθήκον ενέργεια, προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, να προστατευτεί το κύρος των κτηνιάτρων συναδέλφων ως επιστημόνων και δημοσίων λειτουργών, να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία.
magnesianews

Δες επίσης

Έναν χρόνο φυλακή για δυσφήμιση πρώην συζύγου μέσω fb

Λαρισαίος, που χώρισε πριν από 11 χρόνια αλλά δεν μπορούσε να ξεχάσει, ανάρτησε δυσφημιστικό κείμενο ...