Τετάρτη, 16 Οκτώβριος 2019
trikaladay.gr / Τοπικά / Αναθεματίζει το Τρικαλινό πανηγύρι ο Εμπορικός Σύλλογος. Ζητά αυστηρούς ελέγχους

Αναθεματίζει το Τρικαλινό πανηγύρι ο Εμπορικός Σύλλογος. Ζητά αυστηρούς ελέγχους

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενόψει της έναρξης της εμποροπανήγυρης απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Τρικκαίων, στον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων και στον Αστυνομικό διευθυντή Τρικάλων για την εντατικοποίηση των ελέγχων και τον περιορισμό του παράνομου εμπορίου.

Η επιστολή έχει ως εξής:
“Η πάγια θέση του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων για την λειτουργία της εμποροπανήγυρης είναι γνωστή και έχει κοινοποιηθεί αρκετές φορές. Πρόκειται για ένα θεσμό αναχρονιστικό που λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας της τοπικής επιχειρηματικότητας, πλήττοντας την τοπική οικονομία.

Αυτό συμβαίνει, καθώς παράνομοι πωλητές, πωλούν χωρίς παραστατικά και αποδείξεις, προϊόντα απομίμησης, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με το καθεστώς που επικρατεί στις εμπορικές επιχειρήσεις της περιοχής μας.
Έχουμε εκφράσει επανειλημμένα τις ενστάσεις μας τόσο για τον τρόπο λειτουργίας της εμποροπανήγυρης όσο και για την εξέλιξή της σε ένα σύγχρονο πολιτιστικό φεστιβάλ με δραστηριότητες εστίασης και διασκέδασης, όπου θα δραστηριοποιούνται νόμιμοι τοπικοί επαγγελματίες.
Ωστόσο σήμερα με την υφιστάμενη κατάσταση θα συνεχίσουμε να ζητάμε τα νόμιμα και αυτονόητα καλώντας σας να εντατικοποιήσετε τους ελέγχους στο χώρο της εμποροπανήγυρης κατά την διάρκεια λειτουργίας της, προκειμένου να περιοριστεί η παρανομία και η οικονομική αιμορραγία”.

Δες επίσης

Οδηγήστε χωρίς να πιείτε (από) το ερχόμενο Σάββατο. Και στα Τρίκαλα η 13η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ...