Σάββατο, 4 Ιούλιος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Άναψαν τα αίματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων Video

Άναψαν τα αίματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων Video

Χαμός έγινε στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απόφαση του δημάρχου και του Δ.Σ της ΠΑΔΥΘ να δεχθεί ο ΧΥΤΑ Τρικάλων 3.000 τόνους σκουπιδιών από τον Πύργο Ηλείας.

Οπως κατέγραψε το trikaladay, το θέμα αν και δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη συζητήθηκε για πολύ ώρα εν μέσω έντονων φραστικών αντιπαραθέσεων μεταξύ δημοτικών συμβούλων αλλά και κατοίκων της τοπικής κοινότητας Ζηλευτής.

Ο δήμαρχος Δημ. Παπαστεργίου υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο αλληλεγγύης καθώς το πρόβλημα των σκουπιδιών στην πόλη του Πύργου είναι εκρηκτικό και εγκυμονούνται κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Ωστόσο για την υπόθεση υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις από τους παρόντες κατοίκους οι οποίοι διαμήνυσαν ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν να περάσουν τα απορριμματοφόρα του Δήμου Πύργου, ενώ εξέφρασαν την αγανάκτησή τους καθώς δεν ελήφθη υπόψιν η άποψή τους.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο δημοτικός σύμβουλος της Λαικής Συσπείρωσης, Κ. Τάσιος, ο οποίος άφησε σαφέστατο υπονοούμενο ότι στο θέμα υπήρξε πολιτική παρέμβαση από πρώην Τρικαλινό βουλευτή αλλά και από βουλευτή του νομού Ηλείας.

Επίσης σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε το θέμα να συζητηθεί ως τακτικό στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που μετά από φωνές και φασαρία έγινε αποδεκτό από τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου Μιχ. Μπάρδα.
Ειδικότερα η δημοτική σύμβουλος Βάσω Κάκλα ζήτησε από τον δήμαρχο να πάρει πίσω την απόφαση η ΠΑΔΥΘ αφού αγνόησε την τοπική κοινωνία και να έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Φωτιές όμως άναψε ο δήμαρχος κ. Παπαστεργίου όταν στη δευτερολογία του κατηγόρησε συμβούλους της αντιπολίτευσης για λαϊκισμό, καθώς όπως είπε «αυτό που σιχαινόμουνα πάντα είναι όταν υπάρχουν πολλοί πολίτες στην αίθουσα κάποιοι το παίζουν φιλολαϊκοί και επιδιώκουν να φανεί η δημοτική αρχή ως ανάλγητοι και ότι μας γράφει…».

Η φράση του αυτή προκάλεσε την έκρηξη του πρώην δημάρχου Χρ. Λάππα αλλά και του κ. Τάσιου οι οποίοι προς στιγμή αποχώρησαν εμφανώς εκνευρισμένοι από την αίθουσα.


Δες επίσης

Εμφανίστηκε το πρώτο γκρούπ τουριστών στην Καλαμπάκα!

Τη δυσφορία του για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην ανάγκη στήριξης του κλάδου του ...

Αφήστε μια απάντηση