Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2020
trikaladay.gr / Τοπικά / Αυτοτραυματίστηκαν τρεις κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων. Ποιο το αίτημά τους

Αυτοτραυματίστηκαν τρεις κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων. Ποιο το αίτημά τους

Mέσα σε ένα 24ωρο,τρεις κρατούμενοι στις φυλακές Τρικάλων αυτοτραυματίστηκαν, όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι τρεις κρατούμενοι του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, αυτοτραυματίστηκαν με ξυραφάκια. Σύμφωνα με το υπουργείο, προέβησαν σε αυτή την πράξη “επειδή δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους να αλλάξουν πτέρυγα, καθώς ήταν αστήρικτο και χωρίς σοβαρά επιχειρήματα”.

Ο ένας τραυματίας μεταφέρθηκε εκτάκτως στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων για συρραφή των τραυμάτων, που είχε προκαλέσει στο κεφάλι του. Όπως υπογραμμίζει το υπουργείο, υποβάλλεται προληπτικά σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις και αναμένεται να επιστρέψει εντός της ημέρας στις φυλακές. Οι υπόλοιποι δύο φέρουν ελαφρά τραύματα και η κατάσταση τους αντιμετωπίστηκε στο ιατρείο της φυλακής.

Σημειώνεται πως διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό του αυτοτραυματισμού των τριών κρατουμένων, οι οποίοι είχαν μεταχθεί πρόσφατα στο Κατάστημα Τρικάλων, από το Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, για πειθαρχικούς λόγους.

Την Κυριακή, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ένας αλλοδαπός κρατούμενος αυτοτραυματίστηκε κατά τη διάρκεια λεκτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των κρατουμένων. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων επέστρεψε στο Κατάστημα.

Δες επίσης

Έρευνα στις φυλακές Τρικάλων – Δείτε τι βρήκαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σε κελιά κρατουμένων

Σε νέα έκτακτη έρευνα που πραγματοποιήθηκε, χθες, Τρίτη 27 Οκτωβρίου, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και εξωτερικούς ...