Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Κινηματογραφικό εργαστήριο στα Τρίκαλα από τον Τρικαλινό σκηνοθέτη Β. Λουλέ

Κινηματογραφικό εργαστήριο στα Τρίκαλα από τον Τρικαλινό σκηνοθέτη Β. Λουλέ

Κινηματογραφικό εργαστήριο θα πραγματοποιήσει στα Τρίκαλα ο σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές, το Σαββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου.

.Οπως σημειώνει ο Τρικαλινός σκηνοθέτης, “Απευθύνω αυτό το γράμμα σε εσάς που έχετε παρακολουθήσει κάποιο από τα κινηματογραφικά εργαστήρια που έχω κάνει, τα τελευταία χρόνια, στα Τρίκαλα, τη Λάρισα ή τον Βόλο, και θέλω να σας καλέσω να δείτε κάποια πράγματα για το καινούργιο διήμερο εργαστήριο που θα γίνει στα Τρίκαλα το Σαββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου 2020. Είναι πολύ πιθανό αυτό το εργαστήριο να ενδιαφέρει και εσάς τους ίδιους, αλλά και να το προωθήσετε και σε άλλους.

Θα γίνει στο Μουσείο Τσιτσάνη, με τον τίτλο «Η προφορική ιστορία μπροστά στον κινηματογραφικό φακό — Μια ακατέργαστη υποκριτική τέχνη».

Θα κινηθεί βέβαια στον γνώριμο, σε εσάς, χώρο του Ανθρωποκεντρικού ντοκιμαντέρ, της προφορικής ιστορίας και των εφαρμογών τους στην Εκπαίδευση, με την ιδιαιτερότητα ότι όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τα τρία αυτά μεγάλα πεδία θα αναπτυχθούν αυτή τη φορά γύρω από μια ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ, στην οποία ένα από τα μέλη της ομάδας θα κινηματογραφήσει (με τη δική μου καθοδήγηση) ένα άλλο άτομο της ομάδας, που (εθελοντικά) θα αφηγηθεί μια προσωπική του ιστορία. Σκοπός αυτής της σημαντικής άσκησης είναι να δούμε με ποιον τρόπο, ξεκινώντας από μια “αδιάφορη” (πολύ συχνά) αφήγηση ενός ανθρώπου μπορούμε να φτάσουμε να καταγράψουμε μια ενδιαφέρουσα και ουσιαστική μαρτυρία!

Στη συνέχεια, όλοι οι συμμετέχοντες θα υλοποιήσουν αυτή την άσκηση, χωρισμένοι σε ομάδες, κάθε μια από τις οποίες θα καταγράψει μια ολιγόλεπτη μαρτυρία. Τα βίντεο αυτών των διαφορετικών αφηγήσεων (4 έως 5 συνολικά, δηλ. μια αφήγηση ανά ομάδα) θα προβληθούν στο τέλος και θα σχολιαστούν με δημιουργικό τρόπο.

Τα οφέλη αυτής της άσκησης είναι πολλαπλά τόσο γι’ αυτούς που ενδιαφέρονται να καταγράψουν μαρτυρίες άλλων ανθρώπων (στο πλαίσιο καλλιτεχνικών τους πρότζεκτς ή εκπαιδευτικών/ερευνητικών τους δράσεων) όσο και για τους ηθοποιούς ή αφηγητές ιστοριών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για το περιεχόμενο του εργαστηρίου και για τη διαδικασία δήλωσης συμμετοχής μπορείτε να δείτε:

–  στο συνημμένο αρχείο ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΛΟΥΛΕ_ΤΡΙΚΑΛΑ_Φεβρ.2020

 στην ιστοσελίδα του ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ:

https://trikalacity.gr/event/diimero-kinimatografiko-ergastirio-toy-vasili-loyle-sto-moyseio-tsitsani-2/

 στο facebook: https://www.facebook.com/events/410217439738541/

Για τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τη συνημμένη ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και να καταβάλουν τα δίδακτρα μέχρι τις 27 Ιανουαρίου.

Πρέπει όμως να πω ότι το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει περιορισμένο αριθμό θέσεων (18) και έχουν ήδη δηλωθεί αρκετά άτομα.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Βασίλης Λουλές: [email protected]

Δες επίσης

Οι ύμνοι της Εβδομάδας των Παθών στα Τρίκαλα, στο «Κτήριο Παπαστεριάδη»

Την κορωνίδα της ποίησης της βυζαντινής υμνολογίας, τους ύμνους της Εβδομάδας των Παθών, θα ψάλλουν ...