Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023
trikaladay.gr / Τοπικά / Υπό το μηδέν σήμερα το πρωί οι θερμοκρασίες στα ορεινά της χώρας – Και χωριό των Τρικάλων στις 8 περιοχές με την χαμηλότερη θερμοκρασία

Υπό το μηδέν σήμερα το πρωί οι θερμοκρασίες στα ορεινά της χώρας – Και χωριό των Τρικάλων στις 8 περιοχές με την χαμηλότερη θερμοκρασία

Μέχρι και τους -3 βαθμούς Κελσίου έφτασε το θερμόμετρο σήμερα Τρίτη (21.11.2023) το πρωί, κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα όπου σημειώθηκε τοπικά παγετός, σύμφωνα με τo meteo, το οποίο καταγράφει καθημερινά τις θερμοκρασίες και τα μέρη που είναι «τσουχτερά» κρύος ο καιρός.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στο μετεωρολογικό σταθμό του Καρπενησίου στην περιοχή Ποταμιάς Βουτύρου και ήταν ίση με -2.9 βαθμούς Κελσίου. Αρκετά κρύος ήταν ο καιρός στα Γιάννενα, στο Νευροκόπι και στη Φωκίδα μεταξύ άλλων περιοχών.

Το κρύο θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια να αναφέρει σήμερα ότι η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει 10 – 12 βαθμούς μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο ενώ ο Γιάννης Καλλιάνος έκανε λόγο για μια «ψυχρή εισβολή» που θα έρθει το Σάββατο 25 Νοεμβρίου το πρωί.

Υπενθυμίζεται πως οι θερμοκρασίες ήταν ακόμα χαμηλότερες την περασμένη Κυριακή, με το θερμόμετρο να φτάνει τους -5,4 βαθμούς Κελσίου στο Σέλι Ημαθίας, στο Κάτω Βέρμιο.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 μετεωρολογικοί σταθμοί (εκτός χιονοδρομικών κέντρων) του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες σήμερα το πρωί:

Δες επίσης

Κάηκε ολοσχερώς διώροφο σπίτι στον Κορυδαλλό Καλαμπάκας

Μια διώροφη οικοδομή τυλίχτηκε  στις φλόγες  στον Κορυδαλλό Καλαμπάκας. Όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος του ...