Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Υγιεινό κέικ μπανάνας χωρίς αυγά και ζάχαρη που μπορείτε να τρώτε όσα κομμάτια θέλετε

Υγιεινό κέικ μπανάνας χωρίς αυγά και ζάχαρη που μπορείτε να τρώτε όσα κομμάτια θέλετε

Το κέικ χωρίς ζάχαρη είναι μία υγιεινή επιλογή, που θα ξετρελάνει, τόσο για τα παιδιά, όσο και τους μεγάλους.

Είναι πολύ βασικό το ότι δεν περιέχει κανένα είδος ζάχαρης, ούτε στέβια, ούτε ζάχαρη καρύδας, ούτε καμιά άλλη “υγιεινή” ζάχαρη, ενώ δεν χρειάζεται χτύπημα στο μίξερ για να ετοιμαστεί το μείγμα.

Κέικ χωρίς ζάχαρη: Είναι αφράτο και χορταστικό

Είναι σούπερ αφράτο και χορταστικό, αφού οι μεγάλοι μ’ ένα κομμάτι συνοδεύουν τέλεια τον καφέ, ενώ οι μικροί δεν χρειάζονται δεύτερο για να χορτάσουν.

Κέικ χωρίς ζάχαρη: Καταναλώνεται άφοβα και χωρίς τύψεις

Δεν θα χρειαστούν περισσότερα από 30 λεπτά για να ετοιμαστεί, ενώ πρόκειται για ένα υγιεινό γλυκό, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί άφοβα και χωρίς τύψεις.

 

Υλικά

 

μια ώριμη μπανάνα
1 φλ. γάλα
1/2 φλ. μούσλι της επιλογής σας (εγώ βάζω βρώμη)
4 κ.σ. μέλι
1μιση φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. baking powder
1-2 κ.γ. ηλιέλαιο
2 κ.σ. κακάο (αν θέλετε)
λίγο βούτυρο για το ταψί
ζάχαρη άχνη (αν θέλετε για το σερβίρισμα)

 

 

Εξοπλισμός που θα χρειαστείτε:

 

μια φόρμα για κέικ
ένα μπολ
μαχαίρι
σπάτουλα
Φόρμα για κέικ αντικολλητική
Μπολ σαλάτας
Σπάτουλα-λαβίδα

 

Εκτέλεση

 

Ρίξτε ένα-ένα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε καθε φορά μέχρι να έχετε ένα ενιαίο μείγμα.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε μια φόρμα ή ταψάκι απλώστε λίγο βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με λίγη κανέλα.

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα ή το ταψάκι και με μια σπάτουλα λειάνετε την επιφάνειά του.

Ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν την τρυπάτε στο εσωτερικό του κέικ.

Αφήστε το κέικ σας να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το κόψετε.

Αν θέλετε πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

 

Δες επίσης

Τι πρέπει να προσέχετε όταν ψήνετε στα κάρβουνα

Αύριο, Κυριακή του Πάσχα, το έθιμο επιβάλλει το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, είτε αρνί, είτε κατσίκι, ...