Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Βομβαρδισμένο τοπίο το Σισμανόγλειο μετά την έκρηξη: Ντυμένοι γιατροί οι δράστες – ΦΩΤΟ

Βομβαρδισμένο τοπίο το Σισμανόγλειο μετά την έκρηξη: Ντυμένοι γιατροί οι δράστες – ΦΩΤΟ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα σε ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο, στην είσοδο του νοσοκομείου.

Από την έκρηξη έσπασαν η πόρτα του νοσοκομείου και τζαμαρίες, ενώ προκλήθηκαν πολλές ζημιές στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο αφού από το ωστικό κύμα έπεσαν μέχρι και ψευδοροφές.

Σημειώνεται πως οι δράστες μπήκαν μέσα στον χώρο του νοσοκομείου ντυμένοι γιατροί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο ήταν 3 ή 4 άτομα, με τον έναν από αυτούς να φορά την ειδική στολή Covid. Όταν τους αντιλήφθηκε η υπάλληλος ασφαλείας εκείνοι την ακινητοποίησαν,  την απομάκρυναν από το σημείο και τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο ΑΤΜ. Ακολούθησε ισχυρή έκρηξη, που κατέστρεψε ολοσχερώς το μηχάνημα, ενώ οι δράστες, για άγνωστο λόγο έως τώρα, δεν κατάφεραν να πάρουν τα χρήματα. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Αυτή την ώρα έχει αποκλειστεί το Σισμανόγλειο, ενώ στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Στο μικροσκόπιο βρίσκεται μία κάμερα στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου. Οι Αρχές “ξεσκονίζουν” το υλικό ώστε να αντλήσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών.

Σημειώνεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε μισή ώρα μετά από αυτήν στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, με την αστυνομία να εξετάζει το αν συνδέονται.

Δες επίσης

Θεσσαλονίκη: 7 χρόνια κάθειρξη αλλά ελεύθερα τα δυο αδέλφια που ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών

Σε κάθειρξη 7 ετών ο καθένας καταδικάστηκαν δύο αδέλφια που κρίθηκαν ένοχα για τον θάνατο ...