Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Βολος: Εισαγγελική παρέμβαση για άγριο bullying μαθήτριας στο Γυμνάσιο Αργαλαστής

Βολος: Εισαγγελική παρέμβαση για άγριο bullying μαθήτριας στο Γυμνάσιο Αργαλαστής

Πολύ σοβαρές καταγγελίες από 14χρονη μαθήτρια για τον εφιάλτη που βίωνε τα τελευταία δύο χρόνια από ομάδα συμμαθητών της στο σχολείο

Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσαν οι σοβαρές καταγγελίες 14χρονης για το μπούλινγκ που βίωνε από συμμαθητές της στο Γυμνάσιο Αργαλαστής στον Βόλο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το gegonota.news από την ερχόμενη εβδομάδα το σχολείο τίθεται ουσιαστικά υπό εισαγγελική επιτήρηση.

Συγκεκριμένα εκτός από την προκαταρκτική έρευνα που έχει διαταχθεί, δόθηκε εντολή να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση όλων των εμπλεκόμενων στο σχολείο από κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους οι οποίοι θα μεταβαίνουν στο σχολείο για συνεδρίες και με την υποχρέωση να δίνουν αναφορά στην εισαγγελία.

Υπό παρακολούθηση θα τεθεί και το γενικό σχολικό περιβάλλον του Γυμνασίου, καθώς εκτιμήθηκε πως το μαθητικό δυναμικό λειτουργεί εκτός πλαισίου σε πολλές περιπτώσεις.

Σύμφωνα πάντα με το gegonota.news εκτός ελέγχου δεν μένει κανείς, δηλαδή οι θύτες, το θύμα, οι γονείς και η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου.

Μάλιστα για πρώτη φορά στα χρονικά,  σχολείο θα παραδώσει αντίγραφα του ημερολογίου σχολικής ζωής σε εισαγγελέα, για να ελεγχθούν τα καταγεγραμμένα περιστατικά, ενώ εάν από την ερχόμενη εβδομάδα που ξεκινήσουν τα σχολεία υπάρξει το παραμικρό επεισόδιο,  θα κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον κάθε υπευθύνου, είτε ανηλίκου, είτε ενηλίκου.

Οι καταγγελίες

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 14χρονη μαθήτρια έχει κάνει πολύ σοβαρές καταγγελίες για τον εφιάλτη που βίωνε τα τελευταία χρόνια στο σχολείο από 4 συμμαθητές της.

Απειλές με μαχαίρια, κατσαβίδια, αναπτήρες, αλλά και ξύλο ήταν επί δύο χρόνια η ζωή της ενώ οι δράστες έφτασαν στο σημείο να την τραυματίσουν σοβαρά όταν της έσπασαν το δάχτυλο.

Σύμφωνα με το gegonota.news oι γονείς όλων των εμπλεκομένων, τα ίδια τα παιδιά, οι δικηγόροι τους, η διεύθυνση του σχολείου και σχολικός σύμβουλος συναντήθηκαν με την Εισαγγελέα Ανηλίκων Βόλου, η οποία έχει διατάξει προκαταρκτική για το bulling και τις σοβαρές καταγγελίες για όσα εκυλίσσονται στον σχολικό χώρο, που δημιούργησαν μια εκρηκτική και εκτός ελέγχου κατάσταση.

Η βια που δεχόταν η 14χρονη -αρχικά με λοιδωρίες και σπρωξίματα- κατέληξε στον σοβαρό τραυματισμό της, ενώ την είχε οδηγήσει στην απόφαση να αγοράσει μαχαίρι που είτε θα χρησομοποιούσε για αυτοάμυνα, είτε εναντίον της”, όπως η ίδια είχε καταθέσει.

Η 14χρονη που δεχόταν την βια και είχε απομονωθεί απόλυτα από το σχολικό περιβάλλον , είπε στην εισαγγελέα , παρουσία των συμμαθητών της και των δικηγόρων,  πως δεν αντέχει άλλο την συμπεριφορά τους , ενώ εκείνα την κατηγόρησαν πως δεν είναι αμέτοχη στους καυγάδες και φαντασιώνεται τις επιθέσεις. Στην 14χρονη οι θύτες δεν άφηναν ούτε το χαρτζιλίκι της… Πάντως η διεύθυνση του σχολείου είχε δεχτεί επιστολή από μαθητές που ανέφεραν πως η 14χρονη είχε βίο αβίωτο και όλοι όπως αποδείχθηκε ηταν γνώστες της κατάστασης.

 

 

 

 

in.gr

Δες επίσης

Ποινική δίωξη κατά της ΡΑΣ για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών – Σε εξέλιξη δύο εισαγγελικές έρευνες

Στο επόμενο -εξίσου σημαντικό- βήμα για την πρόοδο της έρευνας για τα αίτια της σιδηροδρομικής ...