Σάββατο, 21 Ιουνίου 2025
trikaladay.gr / Διατροφή / Βελούδινο Παγωτό Παρφέ 2 γεύσεων Χωρίς Παγωτομηχανή!

Βελούδινο Παγωτό Παρφέ 2 γεύσεων Χωρίς Παγωτομηχανή!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Υλικά για τη γεύση βανίλια:
  • 2 κουτάκια Morfat Creamy (500 γρ.)
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ (400 γρ.)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για τη γεύση σοκολάτα:
  • 2 κουτάκια Morfat Choco (500 γρ.)
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ (400 γρ.)
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
  1. Για τη γεύση σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε τη γάλα εβαπορέ, μια πρέζα αλάτι τη ζάχαρη και το κακάο.
  2. Θερμαίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το κακό να λιώσει και το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο (δεν θέλουμε να βρούμε).
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα δοχείο και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Για τη Γεύση βανίλια σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε με τον ίδιο τρόπο το γάλα εβαπορέ, τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί .
  5. Το ρίχνουμε σε ένα δοχείο και αφού αφήσουμε και τα 2 μείγματα (σοκολάτα, βανίλια)για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ‘επειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να κρυώσουν.
  6. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κουτάκια Morfat Choco και αφρατεύουμε καλά με το μίξερ.
  7. Προσθέτουμε σταδιακά το σοκολατένιο μείγμα μέχρι να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα.
  8. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κουτάκια Morfat Creamy και αφρατεύουμε με το μίξερ.
  9. Προσθέτουμε σταδιακά το συνδυασμό βανίλιας μέχρι να έχουμε ένα αποτέλεσμα.
  10. Σε ένα μεγάλο πυρέξ βάζουμε πρώτα στην άκρη του μείγματος βανίλιας και αντίστοιχα συνεχίζουμε με το μείγμα σοκολάτας μέχρι να ολοκληρωθεί.
  11. Στρώνουμε με μια σπάτουλα από πάνω και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ.
  12. Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.
  13. Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας ή ότι άλλο μας αρέσει.
Καλή σας επιτυχία!

Δες επίσης

Ευκολη Πίτσα σε 5 λεπτά Χωρίς Μαγιά και Αναμονές!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε: Για τη ζύμη 200-230 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ (1,5 κούπα) 1 ...