Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Υλικά για τη γεύση βανίλια:
- 2 κουτάκια Morfat Creamy (500 γρ.)
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ (400 γρ.)
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για τη γεύση σοκολάτα:
- 2 κουτάκια Morfat Choco (500 γρ.)
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ (400 γρ.)
- 200 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. κακάο σε σκόνη (χωρίς ζάχαρη)
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
-
Για τη γεύση σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε τη γάλα εβαπορέ, μια πρέζα αλάτι τη ζάχαρη και το κακάο.
- Θερμαίνουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το κακό να λιώσει και το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο (δεν θέλουμε να βρούμε).
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, το βάζουμε σε ένα δοχείο και αφήνουμε στην άκρη.
- Για τη Γεύση βανίλια σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε με τον ίδιο τρόπο το γάλα εβαπορέ, τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί .
- Το ρίχνουμε σε ένα δοχείο και αφού αφήσουμε και τα 2 μείγματα (σοκολάτα, βανίλια)για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ‘επειτα τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κουτάκια Morfat Choco και αφρατεύουμε καλά με το μίξερ.
- Προσθέτουμε σταδιακά το σοκολατένιο μείγμα μέχρι να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κουτάκια Morfat Creamy και αφρατεύουμε με το μίξερ.
- Προσθέτουμε σταδιακά το συνδυασμό βανίλιας μέχρι να έχουμε ένα αποτέλεσμα.
- Σε ένα μεγάλο πυρέξ βάζουμε πρώτα στην άκρη του μείγματος βανίλιας και αντίστοιχα συνεχίζουμε με το μείγμα σοκολάτας μέχρι να ολοκληρωθεί.
- Στρώνουμε με μια σπάτουλα από πάνω και το βάζουμε στην κατάψυξη για 5-6 ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ.
- Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.
- Γαρνίρουμε με σιρόπι σοκολάτας ή ότι άλλο μας αρέσει.
Καλή σας επιτυχία!