Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Βασίλης Τσιάρτας: Τον αποκηρύσσει η οικογένειά του

Βασίλης Τσιάρτας: Τον αποκηρύσσει η οικογένειά του

Δεν θα τον ψηφίσει ούτε η μάνα του τον Βασίλη Τσιάρτα. Και η χρήση των λέξεων είναι κυριολεκτική, όχι μεταφορική.

Ο Βασίλης Τσιάρτας πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι επιτέλους βρήκε πολιτική στέγη για τις προοδευτικές -με κριτήρια 19ου αιώνα όμως- ιδέες του και τις προτάσεις του για το μέλλον του τόπου και της κοινωνίας.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Βασίλης Τσιάρτας, που μαζί με την μπάλα κλώτσησε μακριά και τις ανθρωπιστικές αρχές, τον πολιτισμό, την ανεκτικότητα και κάθε έννοια προόδου, θα κατέβει στον πολιτικό στίβο ως υποψήφιος με το κόμμα των Θάνου Τζήμερου και Φαήλου Κρανιδιώτη, με τη ζωή να αποδεικνύει ότι πάντα κάπου υπάρχει το άλλο σου μισό αρκεί να ψάξεις.

Και ενώ όλοι οι υποψήφιοι στηρίζονται καταρχάς στο μέγεθος του σογιού τους, ο Βασίλης Τσιάρτας δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στους συγγενείς εξ’ αίματος, στους πρώτου βαθμού.

Μάνα και αδερφή… του γυρνούν την πλάτη

«Δεν ξέρουμε πώς βγήκε έτσι αυτό το παιδί…» λένε εμμέσως πλην σαφώς στην ανακοίνωση που εξέδωσαν η μητέρα και η αδερφή του, σύμφωνα με το τοπικό σάιτ της Ημαθίας, anepikikairos.gr.

Οι δύο γυναίκες αναγκάστηκαν προκειμένου να διαχωρίσουν πλήρως την θέση τους από τον Βασίλη Τσιάρτα να εκδώσουν ανακοίνωση με την οποία τον… αποκηρύσσουν.

«…επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι, παρά την συγγενική μας σχέση, ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό».

Το όνομα του Βασίλη Τσιάρτα αναφέρεται μια φορά μετά επιλέγουν το «του ανωτέρω», καθώς τον κατηγορούν – και δικαίως – για ομοφοβικές, ρατσιστικές, εθνικιστικές αντιλήψεις τις οποίες δεν συμμερίζονται ουδόλως.

Θέλουν δε να αποκαταστήσουν και την εικόνα του πατέρα του Βασίλη Τσιάρτα, Αναστάσιου, που όπως προκύπτει από όσα αναφέρουν ευτυχώς «έφυγε νωρίς» και δεν είδε το γιο του εκφραστή ιδεών και απόψεων που προσβάλλουν κάθε δημοκρατικό πολίτη.

«Απολύτως ουδεμία σχέση»

Στη διευκρινιστική δήλωσή τους η μητέρα και η αδερφή του Βασίλη Τσιάρτα αναφέρουν:

«αναφορικά με την δήλωση υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου

Βέροια, 06/02/2023

Προς αποφυγήν κάθε παρεξηγήσεως ή σύγχυσης και εξ αφορμής της δηλωθείσας υποψηφιότητας του Βασιλείου Τσιάρτα του Αναστασίου, επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι, παρά την συγγενική μας σχέση, ουδεμία απολύτως σχέση έχουμε ή πρόκειται ή θέλουμε να έχουμε με την προσφάτως ανακύψασα πολιτική δραστηριότητα του ανωτέρω και την υποψηφιότητά του με συγκεκριμένο πολιτικό σχηματισμό.

Άλλωστε, ουδέποτε στην οικογένειά μας είχαμε ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις αλλά αντίθετα διαπνεόμασταν από δημοκρατικές, προοδευτικές και αλληλέγγυες ιδέες, όπως αυτές μας εμφυτεύθηκαν από τον σύζυγο και πατέρα μας Αναστάσιο Τσιάρτα και την οικογένειά του.

Με εκτίμηση

Σοφία, χήρα Αναστασίου Τσιάρτα

Ελευθερία Τσιάρτα του Αναστασίου»

 

 

in.gr

Δες επίσης

Ένταση σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας – Καταγγελίες για την στάση της αστυνομίας – ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήσαν το βράδυ της Τετάρτης για τη γυναικοκτονία της Κυριακής ...