Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Τυρόπιτα χωρίς φύλλο στο πι και φι

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο στο πι και φι

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο στο πι και φι

ΥΛΙΚΑ

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

300 ml γάλα
3 αβγά
125 ml ελαιόλαδο
500 γρ. τυριά διάφορα (φέτα, κασέρι, ανθότυρο), τριμμένα ή θρυμματισμένα
260 γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτετε το λάδι και σταδιακά τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύοντας να γίνει ομοιογενής χυλός. Ρίχνετε τέλος τα τυριά, τον άνηθο, πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Αδειάζετε το μίγμα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ισιώσετε την επιφάνειά του. Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.

Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει λίγο, χαράζετε κομμάτια και σερβίρετε.

Δες επίσης

Εύκολη συνταγή για μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών

Η μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, ιδανική για τα καθημερινά σας γεύματα ή ...