Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / «Τσουχτερό» το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος: Αύξηση έως και 20% στις τιμές – Το κόστος των βασικών προϊόντων

«Τσουχτερό» το χριστουγεννιάτικο τραπέζι φέτος: Αύξηση έως και 20% στις τιμές – Το κόστος των βασικών προϊόντων

Από 10 έως 20% θα κυμανθεί η αύξηση του κόστους του φετινού χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Ινστιτούτου Καταναλωτή και μία οικογένεια τεσσάρων μελών θα χρειαστεί να πληρώσει περίπου 150 ευρώ.

Πολλοί καταναλωτές έχουν ξεκινήσει έρευνα αγοράς πριν στηθεί το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ενώ επικρατούν και πιο λιτές επιλογές για πολλούς. Φέτος το κόστος του εορταστικού τραπεζιού για μία τετραμελή οικογένεια υπολογίζεται στα 152 ευρώ, ενώ πέρυσι ήταν στα 127, δηλαδή σημειώνεται αύξηση 20%, σύμφωνα με το Mega.

Οι ανατιμήσεις των προϊόντων, ειδικά σε κρέαςλάδι και γλυκά, δεν γινόταν να αφήσουν ανεπηρέαστο το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και έτσι οι καταναλωτές μετρούν τόσο τα άτομα που θα βρίσκονται γύρω από το τραπέζι εκείνη την ημέρα όσο και τα προϊόντα που θα αγοράσουν.

Το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιο

Αρνί: 13 – 14€/κιλό

Γαλοπούλα: 10-12€/κιλό

Χοιρινό: 7,5 – 9€ /κιλό

Τομάτες: 2,20- 2,30/κιλό

Φέτα: 10 – 14,30/κιλό

Αναψυκτικά: 1,30 €/τεμάχιο

Κρασί: 4,5€ – 5,5 €

Παραδοσιακά γλυκά: 16€/κιλό

Ο Γιώργος Λεχουρίτης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών δήλωσε: «Το σίγουρο είναι πως με την έρευνα που κάναμε στην αγορά και τις απαντήσεις που πήραμε θα υπάρχει αύξηση από 10-20 %. Δεν είναι εύκολη χρονιά, θα μπορούσαμε να πούμε κάθε πέρσι και καλύτερα κάθε φέτος και χειρότερα».

 

Πηγή: ethnos

Δες επίσης

Οικονομική Εισαγγελία: Δίωξη σε 8 στελέχη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ για μη εκτέλεση σύμβασης συντήρησης τρένων

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατόπιν παραγγελίας της Οικονομικής Εισαγγελίας σε 8 στελέχη της ...