Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Τρίψε μια φέτα λεμόνι στη μασχάλη σου – Το θαύμα που κάνει και θα χρησιμοποιείς συνεχώς

Τρίψε μια φέτα λεμόνι στη μασχάλη σου – Το θαύμα που κάνει και θα χρησιμοποιείς συνεχώς

Το λεμόνι είναι ένα από τα εσπεριδοειδή που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μια ευρεία γκάμα θεραπευτικών σκοπών, συμπεριλαμβανομένων και του καλλωπισμού μας σαν καλλυντικό. Λύνει μάλιστα, πολλά προβλήματα στην επιδερμίδα μας.
Το λεμόνι μπορεί επίσης, να αντικαταστήσει ένα από τα καλλυντικά που έχετε στην τουαλέτα σας, και πιο συγκεκριμένα τα αποσμητικά που χρησιμοποιούμε στις περιπτώσεις που ιδρώνουμε.

Πως να κάνετε το λεμόνι αποσμητικό μασχάλης

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε μια φέτα λεμονιού και να τρίψετε απαλά με αυτή τις μασχάλες σας. Τα δύο μεταλλικά στοιχεία που περιέχονται στο λεμόνι, το μαγνήσιο και το κάλιο έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες και επιπροσθέτως, όταν εφαρμόζονται στις μασχάλες, μπορούν να εξισορροπούν αποτελεσματικά το επίπεδο pH του δέρματος.

Ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τις χημικές ουσίες και τις τοξίνες που μπορεί να απλώνονται στις μασχάλες, όταν χρησιμοποιούμε ένα αποσμητικό σπρέι και η εφαρμογή του θα μπορούσε εύκολα να καταλήξει σε μια σοβαρή λοίμωξη.

Στην περίπτωση του λεμονιού, τέτοιες επιβλαβείς ουσίες αποκλείονται εντελώς. Η παρουσία κιτρικού οξέος σε αυτό είναι ο φυσικός παράγοντας που εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές του ιδρώτα, οπότε αν έχετε ένα τέτοιο πρόβλημα, το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι απλά να δώσετε μια ευκαιρία στο λεμόνι και να το δοκιμάσετε. Δε θα το μετανιώσετε.

Τρίψε και τους αγκώνες αλλά και τα γόνατα σου με μια φέτα λεμόνι

Το λεμόνι είναι στυπτικό και λευκαντικό. Αν χρησιμοποιείται τακτικά, βοηθά στην απομάκρυνση των μαύρων σημαδιών από τα γόνατα και τους αγκώνες.

Πλένετε τους αγκώνες και τα γόνατά σας και χρησιμοποιείτε ένα λεμόνι για να τρίψετε τις πάσχουσες περιοχές με απαλές και κυκλικές κινήσεις. Κάνετε μασάζ για δέκα λεπτά με το λεμόνι και έπειτα το αφήνετε να στεγνώσει. Επαναλαμβάνετε καθημερινά.

Μπορείτε επίσης να το αναμείξετε με αλάτι ή ζάχαρη για να φτιάξετε ένα απολεπιστικό για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Απλώς ανακατεύετε ένα μέρος λεμόνι με δυο μέρη ζάχαρη ή αλάτι και το εφαρμόζετε στα γόνατα και τους αγκώνες με κυκλικές κινήσεις. Αφήνετε να δράσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια το ξεπλένετε με κρύο νερό.

Πηγή: youweekly

Δες επίσης

Το εορτολόγιο της εβδομάδας (1-7/7/2024)

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ  Των Αγίων Αναργύρων Κοσμά Δαμιανού των εν Ρώμη γιορτάζουν: Αργύρης-Αργυρούλα, Δαμιανός (ενώ άλλοι ...