Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Τραγωδία στα Τέμπη: Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία της εισαγγελίας εφετών Λάρισας

Τραγωδία στα Τέμπη: Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία της εισαγγελίας εφετών Λάρισας

Στη Βουλή έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης (28/02) η δικογραφία από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας για την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Αρκετά μέλη της εξεταστικής επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, είχαν κάνει αίτημα για τη δικογραφία, το οποίο έγινε αποδεκτό. Τα μέλη, θα μπορούν από αύριο να προσέρχονται στο γραφείο του ειδικού γραμματέα της Βουλής, και χωρίς να έχουν την δυνατότητα να βγάλουν αντίγραφα, θα μπορούν να κρατούν σημειώσεις και να ενημερωθούν για να εμπλουτίσουν τα πορίσματά τους.

Συγκεκριμένα, η γραμματεία της επιτροπής παρέλαβε το υπ’αριθμ. πρωτ. 48/22.02.2024 έγγραφο του Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, με το οποίο διαβιβάσθηκαν σε ψηφιακή μορφή: 1) μηνυτήριες αναφορές, 2) εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων, 3) πορίσματα εκθέσεων πραγματογνωμοσυνών, 4) πόρισμα Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, και πρωτοκολλήθηκε (αρ. πρωτ. 131/28.02.2024) ως εισερχόμενο έγγραφο της Εξεταστικής Επιτροπής.

Κατόπιν σχετικής απόφασης της εξεταστικής επιτροπής, οι εκπρόσωποι των κομμάτων έχουν κληθεί να καταθέσουν τα πορίσματά τους στις 8 Μαρτίου, προκειμένου αυτά να συζητηθούν στις 11 Μαρτίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης αυτών των προθεσμιών.

Δες επίσης

Προεκλογικό σόου πολιτικών με την Ολυμπιακή Φλόγα: Αντιδράσεις από αθλητές που αποκλείστηκαν

Σάλος έχει δημιουργηθεί με την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Παρισιού, καθώς πολλοί πολιτικοί και υπουργοί ...