Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Τραγανές πατατοτυροκροκέτες – Καλύτερες και από τυρόπιτα

Τραγανές πατατοτυροκροκέτες – Καλύτερες και από τυρόπιτα

Αυτές οι τραγανές πατατοτυροκροκέτες θα γίνει το αγαπημένο σνακ και θα αντικαταστήσει ακόμα και την κλασική τυρόπιτα. Είναι εύκολοι και γρήγοροι στην εκτέλεση τους.

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια κρύο πουρέ πατάτας που έχει απομείνει
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
  • χοντροκομμένο αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την φρυγανιά και το λάδι. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, κάνουμε μικρές μπάλες του μίγματος. Κάθε μπαλίτσα την περνάμε από την φρυγανιά, για να πάρει μια επίστρωση. Τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα τέταρτο.
  • Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι είναι ζεστό, μπορούμε να αρχίσουμε να τηγανίζουμε τις κροκέτες.
  • Τηγανίζουμε κάθε κροκέτα, αλλάζοντας πλευρά για τουλάχιστον 3 φορές, για περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι η κάθε πλευρά να είναι τραγανή και να ροδίσει. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Ρίξτε επιπλέον αλάτι αν είναι επιθυμητό.
  • Σερβίρετε ζεστό.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Πως θα καταλάβεις αν τα αβγά είναι χαλασμένα

Τα αβγά είναι εξαιρετικά σημαντικά για τη διατροφή, αλλά μπορεί να αποδειχτούν υπερβολικά επικίνδυνα αν ...