Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Το trikaladay συμμετέχει στη σημερινή απεργία των δημοσιογράφων

Το trikaladay συμμετέχει στη σημερινή απεργία των δημοσιογράφων

Το trikaladay συμμετέχει στη σημερινή απεργία που κήρυξε η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας και Ευβοίας και οι άλλες δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας.
Για τολόγο αυτό μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης δεν θα αναρτηθούν ειδήσεις.
Η ανακοίνωση του δ.Σ της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας και Ευβοίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 (από τις 6 π.μ. έως την ίδια ώρα της Πέμπτης 3/12/2015).
Με την κινητοποίηση ο δημοσιογραφικός κόσμος συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 3/12, αντιδρώντας στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος.
Οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας απεργούν και, σύμφωνα με το πλαίσιο της ΠΟΕΣΥ, διεκδικούν:
• Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
• Τη διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
Σημειώνεται ότι οι δημοσιογράφοι μη μέλη της Ένωσης Συντακτών σε διαδικτυακά και άλλα Μέσα καλούνται να ακολουθήσουν την κινητοποίηση και από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις την ίδια ώρα της Πέμπτης 3/12/2015, να μην πραγματοποιούν καμία απολύτως ανάρτηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, καλεί όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργία και να καταγγείλουν άμεσα τυχόν απεργοσπαστικές κινήσεις, ενώ ζητεί να βρίσκονται σε επιφυλακή τα Πειθαρχικά Συμβούλια.

Δες επίσης

Σήμερα η κηδεία του 39χρονου Αποστόλη Χαλβατζά που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην ε.ο Λάρσας-Τρικάλων

Σήμερα κηδεύεται ο 39χρονος Απόστολος Χαλβατζάς που βρήκε χθες  το θάνατο σε τροχαίο στη ε.ο ...

Αφήστε μια απάντηση