Κυριακή, 16 Μαρτίου 2025
trikaladay.gr / Διατροφή / Το μυστικό για τραγανά τηγανητά Κολοκυθάκια

Το μυστικό για τραγανά τηγανητά Κολοκυθάκια

Υλικά:
  • 2 λίτρα νερό
  • 1,5 κ.σ. αλάτι
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια
  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 90 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • Ηλιέλαιο (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση:
1️⃣ Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το νερό με το αλάτι.
2️⃣  Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες (3-4 χιλ.) και τα μουλιάζουμε στο αλατόνερο για 10′.
3️⃣  Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την πάπρικα, το σκόρδο, τη ρίγανη και το αλάτι.
4️⃣  Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και έχουμε έτοιμο ένα μπολ με καθαρό νερό.
5️⃣  Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο καλά. Περνάμε κάθε κολοκυθάκι πρώτα από το μείγμα, μετά γρήγορα στο νερό και αμέσως στο καυτό λάδι.
6️⃣  Τηγανίζουμε λίγα-λίγα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε ζεστά με σως πάπρικας! 😋

 

Δες επίσης

Φασόλια Πιάζ: Η Δροσερή και Αρωματική Σαλάτα που Θα Απογειώσει το Τραπέζι σας!

Φασόλια Πιάζ: Η Δροσερή και Αρωματική Σαλάτα που Θα Απογειώσει το Τραπέζι σας!  Μια απολαυστική, ...