Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Το μυστικό για να μην χύνεται το νερό έξω από την γλάστρα όταν ποτίζετε τα φυτά σας

Το μυστικό για να μην χύνεται το νερό έξω από την γλάστρα όταν ποτίζετε τα φυτά σας

Πόσες φορές σας έχει τύχει να ποτίσετε τα φυτά ή τα λουλούδια σας και να δείτε μετά από λίγο τη βεράντα σας γεμάτη νερά; Αυτό συμβαίνει επειδή ρίχνετε στις γλάστρες παραπάνω νερό από αυτό που μπορούν να αντέξουν τα φυτά σας.

Λάθος Νο1: Ελέγξτε τα φυτά σας πριν τα ποτίσετε Δεν θέλουν την ίδια ποσότητα νερού και ούτε την ίδια συχνότητα ποτίσματος όλα τα φυτά. Βάλτε το δάχτυλό σας μέσα στο χώμα σε βάθος τουλάχιστον 5 εκατοστών και αν νιώσετε ότι είναι σχετικά υγρό, τότε ποτίστε ελάχιστα το φυτό σας. Αν το ποτίσετε παραπάνω από όσο πρέπει, τότε το φυτό θα κρατήσει το νερό που χρειάζεται και θα αποβάλλει το υπόλοιπο στο κάτω μέρος της γλάστρας γεμίζοντας τον τόπο νερά.

Λάθος Νο2: Δεν μελετάτε τα φυτά σας Πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε κάθε πόσες μέρες πρέπει να ποτίζετε τα λουλούδια και τις γλάστρες σας. Αν τα ποτίζετε σε καθημερινή βάση τότε είναι λογικό η γλάστρα σας να γεμίζει με νερό.

Λάθος Νο3: Δεν τοποθετείτε βάση κάτω από τη γλάστρα Η βάση στις γλάστρες είναι απαραίτητη για να μπορεί να βγαίνει μέσα σε αυτήν η έξτρα ποσότητα νερού που ίσως ρίξετε στο φυτό σας. Βάλτε σε όλες τις γλάστρες σας βάσεις για να μην χρειάζεται να σφουγγαρίζετε το μπαλκόνι σας καθημερινά.

Η λύση:

Βάλτε σε όλες τις γλάστρες βάσεις ή προτιμήστε γλάστρες χωρίς καθόλου τρύπες

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε υπομονετικοί στο πότισμα των λουλουδιών καθώς θα πρέπει να ελέγχετε-με το κόλπο του δαχτύλου που σας είπαμε παραπάνω-πόσο νερό απορροφάνε τα φυτά σας πριν τους ρίξετε ακόμα περισσότερο.

Οι ειδικοί τονίζουν, πάντως, πως πρέπει να επιλέγετε γλάστρες με τρύπες γιατί σε αυτές τις γλάστρες η παραπάνω ποσότητα νερού φεύγει στη βάση ενώ στις κλειστές γλάστρες η παραπάνω ποσότητα νερού καταστρέφει τις ρίζες μιας και δεν έχει τρόπο διαφυγής.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Το νέο Διοικητήριο και το ταμείο Ανάκαμψης: Το θέλουμε ή ΔΕΝ το θέλουμε;

Διαβάζουμε και ακούμε ότι η χώρα μας κινδυνεύει να απωλέσει σημαντικά κονδύλια, από τη ΜΗ ...