Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Το γλυκό του καύσωνα: Δροσερό και καλοκαιρινό ψηφιδωτό ζελέ – Έτοιμο σε 15 λεπτά!

Το γλυκό του καύσωνα: Δροσερό και καλοκαιρινό ψηφιδωτό ζελέ – Έτοιμο σε 15 λεπτά!

Η αποπνικτική ζέστη έχει έρθει για τα καλά, γι’ αυτό και εμείς σας παρουσιάζουμε ένα εναλλακτικό γλυκό, αυτό του καύσωνα! Το δροσερό και καλοκαιρινό ψηφιδωτό ζελέ μπορεί να είναι έτοιμο μέσα σε 15 λεπτά!

Υλικά

  • Ζελέ 4 φακελάκια σε διαφορετικές γεύσεις και χρώματα
  • Ζαχαρούχο Γάλα 1 κουτάκι
  • Ζελατίνη 20 γραμμάρια σκόνη
  • Νερό 4 ποτήρια του νερού βραστό

Εκτέλεση

Αρχικά διαλύουμε το κάθε ζελέ ξεχωριστά σε 1 ποτήρι βραστό νερό. Αδειάζουμε το κάθε ζελέ σε τάπερ ώστε να έχουν λίγο πάχος, έτσι ώστε να το κόψουμε σε παρόμοια κυβάκια μετά. Βάζουμε τα ζελέ στο ψυγείο και τα αφήνουμε εκεί να πήξουν πολύ καλά.

Ιδανικά το επόμενο πρωί, ξεφορμάρουμε τα ζελέ και τα κόβουμε σε τετράγωνα. Προσέχουμε να μην είναι πολύ μικρά σε μέγεθος. Τα ανακατεύουμε ομοιόμορφα και όλα μαζί και τα βάζουμε είτε σε μία χαμηλή φόρμα είτε σε ένα μεγάλο τάπερ.

Διαλύουμε την σκόνη ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό. Ζεσταίνουμε 1,5 φλιτζάνι νερό και διαλύουμε στο ζεστό νερό το ζαχαρούχο γάλα. Ρίχνουμε την ζελατίνη και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα με το ζαχαρούχο γάλα στο τάπερ με τα ζελέ.

Κουνάμε για να πάει παντού και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και να σφίξει καλά. Μόλις σταθεροποιηθεί το γλυκό, το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Tips για το γλυκό του καύσωνα

Αντί για σκόνη ζελατίνης μπορούμε να βάλουμε 10 φύλλα ζελατίνης. Για να έχει διαφορετικό χρώμα το ζελέ θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ζελέ με διαφορετικές γεύσεις. Πχ, κεράσι, φράουλα, ανανά κλπ. Επίσης το γλυκό μπορεί να γίνει σε ατομικά μπολ για κέρασμα ή σε φόρμα ορθογώνια ή στρογγυλή για να κοπεί σε φέτες.

Για να έχουμε χρωματιστό ζελέ, πχ μωβ η πράσινο παίρνουμε κίτρινο ζελέ και χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Για μωβ βάζουμε μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε κόκκινο ζελέ. Για πράσινο βάζουμε μπλε χρώμα σε κίτρινο ζελέ. Μη βάλετε πολλά χρώματα γιατί δε θα φαίνεται το σχέδιο καλά, εκτός αν διπλασιάσετε το ζαχαρούχο γάλα.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο σας ώστε να μην μυρίζουν

Τα κρεμμύδια αποτελούν απαραίτητο συστατικό σε πολλές συνταγές παγκοσμίως, και όχι άδικα. Είναι οικονομικά και προσφέρουν μοναδική ...