Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Το απόλυτο επιδόρπιο με κρέμα πορτοκαλιού και μπισκότα έτοιμο σε 5′

Το απόλυτο επιδόρπιο με κρέμα πορτοκαλιού και μπισκότα έτοιμο σε 5′

Υλικά

  • 1 μεγάλο πακέτο μπισκότα μιράντα Κρέμα βανίλια
  • 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου
  • γάλα όσο αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου
  • ζάχαρη όση αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου
  • Κρέμα πορτοκάλι
  • 3 κούπες χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη ξύσμα
  • 1/2 πορτοκαλιού ακέρωτου
  • 4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 πορτοκάλι ακέρωτο, σε μικρές φετούλες, για διακόσμηση και σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Για το γλυκό ψυγείου με πορτοκαλόκρεμα, απλώνουμε σε ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμο ταψάκι τα μισά μπισκότα.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα.
  • Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνειά της.
  • Απλώνουμε από πάνω μία στρώση μπισκότων.
  • Κρέμα πορτοκαλιού
  • Ρίχνουμε 2 από τις κούπες με τον χυμό μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στη 1 κούπα από χυμό, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
  • Μόλις ζεσταθεί το μείγμα της κατσαρόλας αδειάζουμε μέσα τον χυμό με το κορν φλάουρ.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις πήξει το μείγμα το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Το αδειάζουμε πάνω στη δεύτερη στρώση μπισκότων.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 30 λεπτά και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  • Αφού κρυώσει καλά, κόβουμε και σερβίρουμε το γλυκό ψυγείου με πορτοκαλόκρεμα με φέτες πορτοκαλιού.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Μπογάνα: Η εναλλακτική συνταγή από την Αργολίδα για αρνί – λουκούμι στον φούρνο

Το αρνί μπογάνα είναι σπεσιαλιτέ της Αργολίδας. Ψημένο με πατάτες στον φούρνο, το κρέας γίνεται μέλι χάρη ...