Το απόλυτο επιδόρπιο με κρέμα πορτοκαλιού και μπισκότα έτοιμο σε 5′
Κωνσταντίνος Καραποστόλης
28/09/2023 10:22
Διατροφή
0 Εμφανίσεις
Υλικά
- 1 μεγάλο πακέτο μπισκότα μιράντα Κρέμα βανίλια
- 1 φάκελος άνθος αραβοσίτου
- γάλα όσο αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου
- ζάχαρη όση αναγράφεται στη συσκευασία του άνθους αραβοσίτου
- Κρέμα πορτοκάλι
- 3 κούπες χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη ξύσμα
- 1/2 πορτοκαλιού ακέρωτου
- 4 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 1 πορτοκάλι ακέρωτο, σε μικρές φετούλες, για διακόσμηση και σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Για το γλυκό ψυγείου με πορτοκαλόκρεμα, απλώνουμε σε ένα τετράγωνο ή παραλληλόγραμο ταψάκι τα μισά μπισκότα.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και την απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα.
- Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνειά της.
- Απλώνουμε από πάνω μία στρώση μπισκότων.
- Κρέμα πορτοκαλιού
- Ρίχνουμε 2 από τις κούπες με τον χυμό μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
- Διαλύουμε το κορν φλάουρ στη 1 κούπα από χυμό, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι.
- Μόλις ζεσταθεί το μείγμα της κατσαρόλας αδειάζουμε μέσα τον χυμό με το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις πήξει το μείγμα το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Το αδειάζουμε πάνω στη δεύτερη στρώση μπισκότων.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 30 λεπτά και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
- Αφού κρυώσει καλά, κόβουμε και σερβίρουμε το γλυκό ψυγείου με πορτοκαλόκρεμα με φέτες πορτοκαλιού.
athensmagazine.gr
Post Views: 17.999
2023-09-28