Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Lifestyle / Θοδωρής Αθερίδης για Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Είναι για γέλια αυτό το πράγμα

Θοδωρής Αθερίδης για Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Είναι για γέλια αυτό το πράγμα

Ο Θοδωρής Αθερίδης βρέθηκε καλεσμένος στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ. Η συζήτηση έφτασε γρήγορα στην πολιτική ορθότητα που υπάρχει στις μέρες μας και ο ηθοποιός εξέφρασε την άποψή του για την απόφαση της Άλκηστις Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι «Άδωνις».

Κοιτούσα όλο αυτό που έβγαλε το «χοντρή» η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, είπε ο Θοδωρής Αθερίδης, προσθέτοντας: Είναι για γέλια αυτό το πράγμα. Μπορεί να μην λέει το τραγούδι. Το τραγούδι γράφτηκε και έλεγε χοντρή. Το ότι πέρασαν τα χρόνια, αν θες μην το πεις καθόλου το τραγούδι. Αν είναι να το πεις, πες το όπως γράφτηκε. Είναι αμαρτία. Θα ήταν προς τιμήν ας πούμε στη μνήμη του Ζαμπέτα να του αλλάξεις τα φώτα;» αναρωτήθηκε ο Θοδωρής Αθερίδης.

«Το τραγούδι χάνει τη στιγμή της γέννησής του και τον τρόπο που μιλούσαν οι άνθρωποι. Ας πούμε αν φτιάξεις ένα σενάριο, αν ξαφνικά εμείς όλοι μιλάμε την ίδια γλώσσα δεν είναι αυτό καλό πράγμα. Ο καθένας πρέπει να έχει ένα ιδίωμα δικό του, ένα μορφωτικό επίπεδο. Ένας διανοούμενος θα μιλά αλλιώς και μία κυρία από το χωριό αλλιώς. Η γλώσσα είναι σαν έμβιο ον. Όταν ένα τραγούδι γράφεται και λέει και μία χοντρή, νευρικιά και μία Κυριακή, αυτό έχει έναν κόσμο ολόκληρο. Είναι σαν να ακρωτηριάζεις ένα μέλος ενός ζωντανού πράγματος. Ανοίγεις την πόρτα για να μπούνε απαγορεύσεις.

Το τραγούδι αν δεν σου αρέσει, άσε το να αποτύχει. Άσε το εκτεθειμένο στο να το απορροφήσει ο κόσμος αν του λέει κάτι. Παίρνει ο άλλος τη σκηνή αυτούσια και την κάνει δημιουργία. Πώς την ακρωτηριάζεις;» επισήμανε ο Θοδωρής Αθερίδης.

newsit

Δες επίσης

Στέφανος Κορκολής: «Δεν τον ξεπέρασα τον καρκίνο, ακόμα το παλεύω, κοντεύω 10 χρόνια»

Ο Στέφανος Κορκολής βρέθηκε «Τετ α τετ» με τον Τάσο Τρύφωνος, μαζί με τη Σοφία Μανουσάκη το ...