Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Με φωτογραφίες, σημαίες και λουλούδια στο λαϊκό προσκύνημα – Δείτε εικόνες

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Με φωτογραφίες, σημαίες και λουλούδια στο λαϊκό προσκύνημα – Δείτε εικόνες

Εκατοντάδες είναι εκείνοι που έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών και συγκεκριμένα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου όπου βρίσκεται η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προκειμένου να προσκυνήσουν και να αποτίσουν τον δικό τους φόρο τιμής.

Το λαϊκό προσκύνημα άρχισε λίγο μετά τις 6 το πρωί και ήδη έχει σχηματιστεί μεγάλη ουρά. Άτομα κάθε ηλικίας που έχουν έρθει στην Αθήνα ακόμη και από άλλες περιοχές της Ελλάδας περιμένουν υπομονετικά προκειμένου να πουν το «τελευταίο αντίο» στον τέως βασιλιά.

λαϊκό προσκύνημα τέως βασιλιά

λαϊκό προσκύνημα τέως βασιλιά

Στην «ουρά» βρίσκεται και ένας ηλικιωμένος κύριος, ο οποίος κρατά στο χέρι του μια φωτογραφία του τέως βασιλιά, ο οποίος είναι έφιππος, ενώ άλλοι κρατούν φωτογραφίες του με την σύζυγό του, Άννα Μαρία.

λαϊκό προσκύνημα τέως βασιλιά

λαϊκό προσκύνημα τέως βασιλιά

Ακόμη και νέοι άνθρωποι, αλλά και ιερείς είναι μεταξύ εκείνων που περιμένουν να προσκυνήσουν τη σορό, ενώ άλλοι έχουν στα χέρια τους σημαίες και λουλούδια. Ένας κύριος σχημάτισε το σήμα της νίκης, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που είναι εμφανώς συγκινημένοι.

Ο κόσμος θα μπορεί να πει το δικό του «αντίο» έως τις 10.30 το πρωί καθώς μετά θα απαγορευθεί η είσοδος.

Δες επίσης

«Χρυσά» πληρώνουμε τα ίδια προϊόντα στα σούπερ μάρκετ: Πάνω έως 50% οι τιμές από Γαλλία και Ιταλία (Παραδείγματα)

Στο 3,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Eurostat, ...