Παρασκευή, 24 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Τέμπη: Την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για «εγκληματικές πράξεις» εξετάζει ο Κούγιας – Τι λέει για το «μαύρο κουτί» και το μπάζωμα από τον απερχόμενο περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό

Τέμπη: Την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς για «εγκληματικές πράξεις» εξετάζει ο Κούγιας – Τι λέει για το «μαύρο κουτί» και το μπάζωμα από τον απερχόμενο περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό

Την αγανάκτηση των συγγενών των θυμάτων στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη για την είδηση ότι ανακαλύφθηκε το «μαύρο κουτί» του τρένου στην περιοχή της τραγωδίας, με καθυστέρηση μηνών, μεταφέρει ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος εκφράζει την βεβαιότητά του ότι η Εισαγγελία της Λάρισας θα διατάξει αμέσως έρευνα «για το ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν την εγκληματική συμπεριφορά», ενώ σημειώνει ότι σε συνδυασμό «με το γεγονός ότι ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας μπάζωσε σε μια νύχτα τον ευρύτερο χώρο του τραγικού δυστυχήματος», ο ίδιος σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου.

Η ανακοίνωση Κούγια για τα Τέμπη

«Όπως είναι γνωστό, εκπροσωπώ 100 και πλέον συγγενείς 20 θυμάτων, που έχασαν τη ζωή τους, λόγω της εγκληματικής συμπεριφοράς φυσικών προσώπων, τα οποία έχουν σχέση με το
Υπουργείο Συγκοινωνιών – Μεταφορών, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ιταλική Hellenic Train.

Με αγανάκτηση, χθες, πληροφορήθηκαν οι συγγενείς των θυμάτων και εγώ προσωπικώς, ότι, με καθυστέρηση μηνών, ανακαλύφθηκε, στην περιοχή του δυστυχήματος, το «μαύρο κουτί» του τρένου.

Είμαι βέβαιος ότι η Εισαγγελία της Λάρισας θα διατάξει αμέσως έρευνα για το ποιοι ευθύνονται γι’ αυτήν την εγκληματική συμπεριφορά, η οποία είχε ως αποτέλεσμα, ο Εφέτης Ανακριτής και η Δικαιοσύνη γενικότερα, να μην έχουν στην διάθεσή τους αυτό το ιδιαίτερα σοβαρό στοιχείο.

Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θεσσαλίας μπάζωσε σε μια νύχτα τον ευρύτερο χώρο του τραγικού δυστυχήματος, μου δίνει την αφορμή να σκέφτομαι σοβαρά την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπεύθυνου, είτε φυσικού προσώπου, είτε πολιτικού πρόσωπου που ευθύνεται γι’ αυτές τις εγκληματικές πράξεις», αναφέρει ο ποινικολόγος.

 

 

Πηγή: enikos

Δες επίσης

Επί τάπητος το Master Plan των Ολλανδών για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας – Τί λέει ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας (βίντεο)

Για το  στρατηγικό σχέδιο της Ολλανδικής εταιρίας με αντικείμενο τη βελτίωση της διαχείρισης υδάτων, αγροτικών ...