Τρίτη, 9 Ιουνίου 2026
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Τακούδης: Ποια μέρα θα είναι η πιο «καυτή» – Πότε έρχονται βροχές

Τακούδης: Ποια μέρα θα είναι η πιο «καυτή» – Πότε έρχονται βροχές

Για τις καιρικές συνθήκες της εβδομάδας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΟ 103,3 ο μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης, προειδοποιώντας για έντονο κύμα ζέστης που θα κορυφωθεί την Πέμπτη, με τις υψηλότερες θερμοκρασίες να καταγράφονται κυρίως στο εσωτερικό της Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε, η Καρδίτσα έχει ήδη καταγράψει τις υψηλότερες τιμές θερμοκρασίας σε σχέση με τις υπόλοιπες θεσσαλικές πόλεις, γεγονός που αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς η περιοχή παρουσιάζει ιδιαίτερη ευπάθεια σε φαινόμενα καύσωνα, λόγω γεωμορφολογικών και κλιματικών συνθηκών.

Ο κ. Τακούδης επεσήμανε πως η κατάσταση θα αρχίσει να μεταβάλλεται σταδιακά προς το τέλος του μήνα, καθώς προβλέπονται τοπικές βροχές και ενδεχόμενες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας, προσφέροντας μια σχετική ανάσα δροσιάς στην περιοχή.

Ο μετεωρολόγος συνέστησε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες με ακραία θερμοκρασιακά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τις μεσημεριανές ώρες και να φροντίζουν για την επαρκή ενυδάτωση και προστασία από τον ήλιο.

Πηγή: thenewspaper.gr. 

Δες επίσης

Η Θεσσαλία για πρώτη φορά έχει αντιπλημμυρική προστασία= Κουρέτας: Ως Περιφέρεια κάναμε το ανθρωπίνως και επιστημονικά δυνατό και η Θεσσαλία είναι προστατευμένη πλέον, σε κακοκαιρίες επιπέδου Ιανού

«Η Θεσσαλία δεν είχε καμία μελέτη αντιπλημμυρική σε κανένα ποτάμιο σύστημα, πουθενά και εκπονούνται τώρα ...