Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Άρθρα / Τα 6 πιο κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε στα φυτά σας

Τα 6 πιο κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε στα φυτά σας

Πριν αγοράσετε ένα φυτό για το σπίτι καλό είναι να έχετε συλλέξει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να είστε σίγουροι ότι θα το φροντίζετε σωστά για να παραμένει όμορφο και υγειές. Δείτε 6 κοινά λάθη που πρέπει να αποφύγετε:

Δώστε βάση στο φύλλωμα Μην επιλέγετε λουλούδια που δείχνουν όμορφα μόνο όταν είναι ανθισμένα. Βρείτε λουλούδια με όμορφο φύλλωμα για να μπορείτε να τα απολαμβάνετε και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Επίσης δεν χρειάζεται όλα τα λουλούδια που θα επιλέξετε να έχουν άνθη.

Προσέξτε τις ρίζες Μην αγοράζετε φυτά που έχουν πάρα πολλές ρίζες στον πάτο του φυτού. Ρωτήστε κάποιον ειδικό για να σας δώσει φυτά με υγιείς και φρέσκες ρίζες. Αν δεν προσέξετε τις ρίζες τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το φυτό σας να μην πιάσει όπως θα θέλατε.

Δώστε μεγάλη προσοχή στο φύλλωμα Πριν αγοράσετε φυτά μελετήστε τα πολύ καλά για να δείτε αν έχουν τυχόν διχρωμίες, τρύπες ή ιστούς στο φύλλωμά τους. Πάρτε φυτά που είναι υγιή για να σας αντέξουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Μην αγοράζετε φυτά που είναι πολύ ανθισμένα Αποφύγετε να πάρετε φυτά με πλούσια άνθη. Καλύτερα να πάρετε πιο φρέσκα φυτά που θα ευδοκιμήσουν στον δικό σας κήπο και όχι μέσα στη γλάστρα που τα αγοράσατε.

Μην παραμελείτε τις ετικέτες Όταν αγοράζετε ένα φυτό, πάνω του υπάρχουν ετικέτες με οδηγίες σχετικά με τη φροντίδα του. Επίσης κάθε φυτό γράφει το ύψος που θα φτάσει ώστε να αποφύγετε για παράδειγμα, να φυτέψετε ένα πολύ ψηλό φυτό κάτω από ένα χαμηλό υπόστεγο.

Μην καθυστερείτε να φυτέψετε τα φυτά Όταν αγοράζετε φυτά και καρπούς πρέπει να φυτεύονται αμέσως για να μη χαλάσουν. Όταν γυρίσετε σπίτι φροντίστε να τα φυτέψετε άμεσα και αν δεν προλαβαίνετε βάλτε τα για λίγο σε σκιερό μέρος για να μην προλάβουν να στεγνώσουν τελείως και φυτέψτε με την πρώτη ευκαιρία.

spirossoulis.com

Δες επίσης

Ο Πατέρας και ο ρόλος της συμβολικής «Πατροκτονίας»

Blog “ΙΔΕΟπολις” Ηλία Γιαννακόπουλου Φ ι λ ο λ ό γ ο υ Ο Πατέρας ...