Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Επιχειρηματικότητα / Τα 10 πιο δημοφιλή ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό

Τα 10 πιο δημοφιλή ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό

Αυτά είναι τα 10 πιο προϊόντα που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα στο εξωτερικό

10. Μαστίχα Χίου

Αυτό το καταπληκτικό προϊόν μαστίχας παράγεται αποκλειστικά στη Χίο και είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως τρόφιμο όσο και ως φαρμακευτικό προϊόν χάρη στις θεραπευτικές του ιδιότητες.

09. Παξιμάδι της Κρήτης

Το παξιμάδι, επίσης γνωστό ως κριθάρι κριθαριού, είναι δημοφιλές χάρη στην Κρήτη και το κρητικό dakos που είναι paximadi με φέτα, κιμά και άλλα. Είναι ένα πολύ νόστιμο ξηρό ψωμί που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για βυρσοδεψία.

08. Μακεδονικός Χαλβάς

Ο Χαλβάς δεν είναι μόνο ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα αλλά είναι επίσης ένα από τα καλύτερα παραδοσιακά ελληνικά επιδόρπια. Η χώρα της Μακεδονίας είναι ιδιαίτερα νόστιμη και εξάγεται σε όλο τον κόσμο.

07. Κρασί

Παρακολουθώντας το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη με τον σύντροφό σας και ένα μπουκάλι τοπικό κρασί δίπλα σας; Ανεκτίμητης ΑΞΙΑΣ. Τα ελληνικά κρασιά είναι δημοφιλή σε όλο τον κόσμο, ειδικά αυτά που παράγονται στη Σαντορίνη.

06. Μέλι

Μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγές της Ελλάδας είναι το μέλι. Είναι γνωστό παγκοσμίως για την εξαιρετική ποιότητά του και την ποικιλία γεύσεων του. Είναι ένα από τα καλύτερα μέλια στον κόσμο!

05. Ψάρια

Στον κατάλογο των κορυφαίων ελληνικών εξαγωγών υπάρχουν και ψάρια. Δεν είναι μυστικό ότι τα ψάρια του Αιγαίου και του Ιονίου είναι απίστευτα. Τα ψάρια στη σχάρα είναι ένας ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής κουζίνας και μερικά από αυτά φτάνουν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

04. Φέτα

Το τυρί φέτα, το λευκό τυρί της Ελλάδας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα προϊόντα των ντόπιων. Τόσο πολύ είναι ότι είναι ένα από τα πράγματα που λείπουν περισσότερο όταν φεύγουν από τη χώρα για σπουδές ή εργασία στο εξωτερικό. Λόγω αυτού και της μοναδικής γεύσης του, φτάνει πλέον σε κάθε γωνιά του κόσμου.

03. Ούζο

Ένα αλκοολούχο ποτό που είναι ιδανικό για να συνοδεύει τα τρόφιμα. Το ούζο είναι ένα παγκοσμίως γνωστό ελληνικό ποτό που είναι ημιδιαφανές και καλύτερα μεθυσμένο με πάγο. Το ούζο της Λέσβου είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.

02. Γιαούρτι

Έπειτα έχουμε ελληνικό γιαούρτι που έχει φτάσει σε κάθε πόλη του κόσμου. Τόσο πολύ που σήμερα, όταν οι άνθρωποι μιλάνε για καλό υγιεινό γιαούρτι, εννοούν το ελληνικό γιαούρτι. Έχει γίνει συνώνυμο με την υψηλή ποιότητα και δικαίως.

01. Ελαιόλαδο

Τέλος, το πιο εξαγόμενο προϊόν της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, πάνω από τα τρόφιμα αλλά και από άλλα υλικά, είναι το ελαιόλαδο. Είναι η βάση για τα πιο παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και έχει καλλιεργήσει πολλές γενιές Ελλήνων. Είναι το πιο σημαντικό και κερδοφόρο προϊόν της χώρας.

Πηγή: greekrivieranews.gr

Δες επίσης

ΟΛΥΜΠΟΣ: Έξι νέα διεθνή βραβεία ποιότητας στην φαρέτρα της

Η δέσμευσή μας να προσφέρουμε συνεχώς προϊόντα υψηλής ποιότητας και γεύσης επιβραβεύεται για μια ακόμη ...