Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν από τη διαδικασία η «Ομπρέλα» και οι «6+6»

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν από τη διαδικασία η «Ομπρέλα» και οι «6+6»

Δραματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα Κασσελάκη , με στελέχη να αποχωρούν από την Κεντρική Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της «Ομπρέλας» αλλά και της κίνησης «6+6» φεύγουν από τη διαδικασία. Ανάμεσά τους η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος. Επίσης, έχουν αποχωρήσει ο Διονύσης Τεμπονέρας (με την ομάδα του) και ο Νίκος Μπίστης αλλά και στελέχη της νεολαίας του κόμματος, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος Σωτήρης Αλεξίου.

Έντονες αντιδράσεις στην ΚΕ μετά την ομιλία Κασσελάκη

Αμέσως μετά την ομιλία Κασσελάκη, ανέβηκε στο βήμα ο γραμματέας του κόμματος κ. Βασιλειάδης ο οποίος διαφώνησε με την επιλογή δημοψηφίσματος, αλλά παράλληλα κράτησε ενωτική στάση, καλώντας τους συντρόφους που αποχώρησαν να αναθεωρήσουν τη στάση τους.

Από την πλευρά τους η Έφη Αχτσιόγλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησαν να καταψηφιστεί τώρα η πρόταση για το δημοψήφισμα. Μάλιστα ο κ. Τεμπονέρας σε έντονο ύφος έθεσε «θέμα διαδικασίας και μίλησε για παράκαμψη της επιτροπής δεοντολογίας και της κεντρικής επιτροπής».

Ο κ. Ρήγας ως επικεφαλής του προεδρείου ξεκαθάρισε εν μέσω έντονων αντιδράσεων πως η ψηφοφορία θα γίνει στο τέλος της διαδικασίας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αφότου ζήτησε επίσης να γίνει άμεσα η ψηφοφορία, εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Κασσελάκη, λέγοντας ότι με το δημοψήφισμα καλεί σε «λιντσάρισμα», ενώ άσκησε και σκληρή κριτική στα περί «πέμπτης φάλαγγας».

Η Όλγα Γεροβασίλη στάθηκε επίσης κατά του δημοψηφίσματος από θέση αρχής, αλλά σημείωσε ότι πρέπει να γίνει συζήτηση. «Δεν είναι διαδικαστικό, είναι ουσιαστικό. Να το ψηφίσουμε αύριο το μεσημέρι», τόνισε.

Η έτερη γραμματέας του κόμματος κυρία Ράνια Σβίγγου, επεσήμανες ότι «πρώτα πρέπει να γίνει η συζήτηση για όλες τις προτάσεις και έπειτα οι ψηφοφορίες για το δημοψήφισμα.

Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης «ακύρωσε τη συζήτηση για το δημοψήφισμα μόνος του γιατί ανακοίνωσε ότι θα το προχωρήσει». Στη συνέχεια δήλωσε ότι καταθέτει μομφή στο προεδρείο αν δεν βάλει σε άμεση ψηφοφορία το δημοψήφισμα.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται

Δες επίσης

Προεκλογικό σόου πολιτικών με την Ολυμπιακή Φλόγα: Αντιδράσεις από αθλητές που αποκλείστηκαν

Σάλος έχει δημιουργηθεί με την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Παρισιού, καθώς πολλοί πολιτικοί και υπουργοί ...