Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
-
1 κιλό γρ. Χταπόδι(καθαρισμένο)
- 5-6 κόκκους μπαχάρι
- 7-8 κόκκους από μαύρο πιπέρι
- 2 φύλλα Δάφνης
- 100 ml λευκό κρασί
- 120 γρ. Ξίδι από κόκκινο κρασί
- 150 γρ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- Ρίγανη
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι.
- Κόβουμε και χωρίζουμε τη κουκούλα από τα πλοκάμια και πετάμε το κεφάλι το σημείο που είναι τα μάτια.
-
Σε μια κατσαρόλα 3 λίτρων τοποθετούμε τα πλοκάμια την κουκούλα τεμαχισμένη μαζί με το μπαχάρι, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το λευκό κρασί κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
- Προσθέτουμε το ξίδι από κόκκινο κρασί, το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10-15 λεπτά ακόμη με ανοιχτό καπάκι.
- Σερβίρουμε με το ζουμάκι, προσθέτουμε λίγη ρίγανη, κόβουμε και απολαμβάνουμε αυτόν τον πεντανόστιμο μεζέ.
Καλή σας επιτυχία!!