Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
trikaladay.gr / Θεσσαλία / Συγκλονίζει η Λαρισαία μάνα: Επισκέπτεται κάθε μέρα το σημείο της τραγωδίας και φιλάει το χώμα – “Το παιδί μου κάηκε, θα ζούσε αν δεν μετέφεραν εύφλεκτο υλικό”

Συγκλονίζει η Λαρισαία μάνα: Επισκέπτεται κάθε μέρα το σημείο της τραγωδίας και φιλάει το χώμα – “Το παιδί μου κάηκε, θα ζούσε αν δεν μετέφεραν εύφλεκτο υλικό”

«Κάθε μέρα επισκέπτομαι το σημείο που άφησε το παιδί μου τη ζωή του, φιλάω το χώμα σαν να φιλάω το παιδί μου, είναι το δεύτερο μου σπίτι εκεί. Νιώθω ότι κατεβαίνει εκεί η κόρη μου και έρχεται να με δει από ψηλά», τα λόγια της χαροκαμένης μάνας, της αδικοχαμένης Κλαούντια που έχασε τη ζωή της στην τραγωδία των Τεμπών, το κορίτσι από τη Λάρισα που σπούδαζε γιατρός στη Θεσσαλονίκη.

Η Άλμα Λάττα για μια ακόμη φορά συγκλονίζει με τα λόγια της, ζητά δικαιοσύνη, πιστεύει στη δικαιοσύνη όπως λέει και ζητάει απαντήσεις όπως και οι υπόλοιποι γονείς, να απαντηθεί το μεγάλο «γιατί». Αναφέρει πως η κόρης= της κάηκε στους 1400 βαθμούς και πως αν δεν μετέφερε η αμαξοστοιχία εύφλεκτο υλικό το παιδί της θα ζούσε.

Χαρακτηριστικά επισήμανε τα εξής στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1: ««Ποιοι ήταν αυτοί που αποφάσισαν στα 20 χρόνια να σκοτώσουν το παιδί μου; Να σκοτώσουν τα όνειρα της, να γκρεμίσουν τα πάντα σε ένα κορίτσι γεμάτο ζωή και ελπίδα. Με το χαμόγελο στα χείλη με την καλοσύνη παντού, και αυτοί αποφάσιζαν να κόψουν εισιτήρια θανάτου. Επί 12 λεπτά τα παιδιά πήγαιναν μέσα στην κόλαση. Έβαλαν τα δυο τρένα με 160 χλμ την ώρα να πάνε τα παιδιά μας στην κόλαση;» Αν γνωρίζαμε πως ήταν ο σιδηρόδρομος κανείς δεν θα έβαζε τα παιδιά του σε αυτά τα τρένα. Ο κόσμος ξύπνησε, αυτός το ταρακούνησε όλο αυτό. Ο κόσμος ξύπνησε τους έχουμε δίπλα μας, τους θέλουμε δίπλα μας. Μέχρι το τέλος μου θα φωνάζω να δικαιωθεί το παιδί μου, πιστεύω στην δικαιοσύνη. Μου είπανε στο σημείο ότι έχει αγωγό αερίου και πρέπει να το μπαζώσουνε. Αυτό έγινε στις πρώτες δέκα μέρες. Το παιδί μου κάηκε στους 1400 βαθμούς και αν δεν καιγότανε θα μπορούσε να είναι ζωντανό. Άρον άρον να βγάλουν τα βαγόνια να τα πάνε στο Κουλούρι μέσα στη λάσπη. Όταν ζητήσαμε βίντεο από εργοστάσιο της περιοχής, μας είπαν ότι είχαν σβηστεί όλα».

 

Δες επίσης

Ανακήρυξη υποψηφιοτήτων – Εκλογές ΤΕΕ 19ης Μαΐου 2024

Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ, προχώρησε ανακήρυξη των ...