Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 12/06 κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα, με μεγάλα ύψη βροχής και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, επαληθεύοντας την πρωινή ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, έως τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 12/06, στον Ελλαδικό χώρο έχουν καταγραφεί 2400 κεραυνοί. Παράλληλα, μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν στα ηπειρωτικά με το μεγαλύτερο ύψος βροχής να καταγράφεται στο Γεράκι Λακωνίας με 51 mm.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα οκτώ οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 12/06, παρουσιάζονται στον ενσωματωμένο πίνακα της παρακάτω εικόνας. Η εικόνα προέρχεται από την κάμερα στην παραλία της Καλαμάτας, η οποία ανήκει στο weather-messinia.gr και έχει ενταχθεί στο δίκτυο καμερών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Περισσότερες όμορφες εικόνες από διάφορα μέρη της χώρας μας, μπορείτε να δείτε στις μετεωρολογικές κάμερες του δικτύου μας.

Πίνακας. Tα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής της Δευτέρας 12/06/2023, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, με την εικόνα της μετεωρολογικής κάμερας από την παραλία της Καλαμάτας, η οποία ανήκει στο δίκτυο καμερών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.