Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στο πλαίσιο της υπόθεσης που αφορά τις ενέργειες και τις αποφάσεις μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Ο Κώστας Αγοραστός παραπέμπεται ως συμμέτοχος στην παράβαση καθήκοντος, μαζί με τον πρώην υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος επίσης οδηγείται σε δίκη.
Στην ίδια υπόθεση παραπέμπονται ακόμη ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας στον τόπο του δυστυχήματος Αγάπιος Χαρακόπουλος και ο τότε επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Η υπόθεση αφορά τις ενέργειες που έγιναν τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία των Τεμπών και ειδικότερα το ζήτημα της διαμόρφωσης και αλλοίωσης του χώρου του δυστυχήματος.
Trikala Day Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα των Τρικάλων

