Τρίτη, 21 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Lifestyle / Στέφανος Κορκολής: «Δεν τον ξεπέρασα τον καρκίνο, ακόμα το παλεύω, κοντεύω 10 χρόνια»

Στέφανος Κορκολής: «Δεν τον ξεπέρασα τον καρκίνο, ακόμα το παλεύω, κοντεύω 10 χρόνια»

Ο Στέφανος Κορκολής βρέθηκε «Τετ α τετ» με τον Τάσο Τρύφωνος, μαζί με τη Σοφία Μανουσάκη το απόγευμα της Κυριακής 21/4. Μιλώντας στον Alpha Κύπρου, μεταξύ άλλων αποκάλυψε λεπτομέρειες από την πορεία της υγείας του, καθώς δίνει μάχη με τον καρκίνο.

Όπως ανέφερε ο συνθέτης, αν κι έχουν περάσει 10 χρόνια, ακόμη χρειάζεται να υποβάλλεται σε θεραπείες: «Δεν ξεπέρασα τον καρκίνο, ακόμα έχω και ακόμα το παλεύω. Κάνω θεραπείες κατά καιρούς και όσο ο καιρός περνάει και δεν έχεις συμπτώματα, τόσο καλύτερα.

Κοντεύω τα δέκα χρόνια τώρα. Πάντα έχεις την αίσθηση ότι δεν θα συμβεί σε εσένα και γω ανήκω επίσης στην κατηγορία πολλών που δεν δίνουμε σημασία σε ένα σύμπτωμα, το περνάμε στο ντούκου και δεν πάμε στον γιατρό. Δεν πάω στον γιατρό για ένα σύμπτωμα, εγώ τουλάχιστον, γιατί φοβάμαι μην μου πει ότι έχω κάτι.

Είναι αυτό το περίεργο συναίσθημα που έχει ενώ μπορεί να πας στον γιατρό, να σου βρει κάτι στην αρχή του, να στο τελειώσει και να γλιτώσεις από πολλά βάσανα.

Στη δική μου περίπτωση, όταν το έμαθα, το έμαθα πάρα πολύ άγαρμπα. Ο δικός μου γιατρός δεν θα σου ωραιοποιήσει τίποτα, θα πει ακριβώς τα πράγματα και καλά κάνει. Έχω ξαναπεί ότι έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, αλλάζει όλη η ζωή σου, αλλάζει το σύμπαν. Αφού έκανα την πρώτη επέμβαση, που είχε πολύ πόνο και τις πρώτες μου χημειοθεραπείες, μετά άρχισα να βλέπω πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Πέταξα οτιδήποτε ήταν τοξικό γύρω μου.. Το τσιγάρο, που ήταν και η αιτία της αρρώστιας μου. 100%. Ανθρώπους, καταστάσεις, δουλειά. Οτιδήποτε ένιωθα ότι μου δημιουργεί άγχος και στρες», είπε ο Στέφανος Κορκολής.

Μετά από 5 χρόνια τα οποία αποκαλεί «ποπ περίοδο», αποφάσισε πως δεν ήταν αυτό που ήθελε να κάνει στη ζωή του. Υπήρχαν και δυσκολίες, αλλά τις ξεπέρασε: «Πήρα την απόφαση μόνος μου και είπα δεν το θέλω πια αυτό. Βρήκα τον εαυτό μου στην ορχηστρική μουσική. Δεν με ενδιέφερε το οικονομικό κομμάτι.

Δεν ήμουν ποτέ κάτω από το θέμα χρήματα. Έχω ζήσει άγριες στιγμές στο Παρίσι που έχω ξεμείνει από λεφτά, που έπρεπε να μαζεύω για το νοίκι μου. Στο Παρίσι έχω μείνει νηστικός. Δεν έγινε και τίποτα. Δεν είχα περάσει και τραγικά να πω. Είναι ντροπή να λέω ότι έχω περάσει δυσκολίες», παραδέχτηκε ο Στέφανος Κορκολής.

Ο Στέφανος Κορκολής στο «Τετ α τετ»:

 

 

ieidiseis

Δες επίσης

5 τρόποι για να μεγιστοποιήσετε την καύση θερμίδων σε μόλις 30 λεπτά

Τα αίτια συγκέντρωσης υπερβολικού λίπους γύρω από την κοιλιά σχετίζονται κυρίως με τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής, την ...