Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
trikaladay.gr / Lifestyle / Σταμάτησαν του ρολογιού οι δείκτες για την Ρένα Κουμιώτη – Τα τραγούδια που άφησαν εποχή

Σταμάτησαν του ρολογιού οι δείκτες για την Ρένα Κουμιώτη – Τα τραγούδια που άφησαν εποχή

Η Ρένα Κουμιώτη έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 81 ετών. Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στο πανελλήνιο καθώς η σπουδαία τραγουδίστρια έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στο μουσικό πεντάγραμμο της χώρας.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και από τον περασμένο Νοέμβριο διέμενε στο Γηροκομείο Αθηνών, σε διπλανό δωμάτιο με την Μαίρη Λίντα.

Τον Ιούλιο έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς ο πρωτότοκος γιος της, Νίκος Σαββίδης. H τραγουδίστρια δεν είχε καταφέρει να βρεθεί στην κηδεία του λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και τα οποία δεν της επέτρεπαν συγκινήσεις. Ο 61χρονος ήταν καρπός του έρωτά της με τον Σταύρο Σαββίδη. Οι δυο τους παντρεύτηκαν σε μικρή ηλικία και απέκτησαν τον Νίκο. Έμειναν στο Ελληνικό και δύο χρόνια μετά τον γάμο τους χώρισαν. Οι πληροφορίες ήθελαν την Ρένα Κουμιώτη να μην γνώριζε για τον θάνατο του γιου της ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο εάν τελικά την ενημέρωσαν αργότερα οι οικείοι της

«H Ρένα Κουμιώτη δεν είναι πια μαζί μας. “Έφυγε” σήμερα ξημερώνοντας Δευτέρα 3 Απριλίου 2023 ύστερα από δύο μήνες προσωπικής μάχης με τη ζωή. Η μεγάλη ερμηνεύτρια όμως θα ζει πάντα ανάμεσά μας με τα τραγούδια της . Όσοι είχαμε τη μέγιστη τιμή, να την ζήσουμε από κοντά, γνωρίσαμε το ήθος, την ψυχή, τη σεμνότητα και την αξιοπρέπειά της. Μια μεγάλη κυρία “έφυγε” αλλά θα είναι πάντα εδώ… Δεν σταματούν έτσι του ρολογιού οι δείκτες…» αναφέρει η ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

Το τραγούδι «Σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες» ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σπουδαίας ερμηνεύτριας που φέρει τις υπογραφές των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου.

Η Ρένα Κουμιώτη άρχισε την καριέρα της το 1969. Το πρώτο τραγούδι που είπε ήταν το «Δώσε μου το στόμα σου» γνωστό και ως «Σαν χελιδονάκι».

Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής όπως – Μανώλης Μητσιάς, Σταμάτης Κόκοτας, Μαίρη Λίντα, Γιάννης Πουλόπουλος, Γρηγόρης Μπιικώτσης, Στράτος Διονυσίου, Γιώργος Ζαμπέτας, Γιώργος Νταλάρας- στα πιο γνωστά κέντρα και μπουάτ της εποχής της.

Ρένα Κουμιώτη: Οι αξέχαστες επιτυχίες

«Άναψε καινούριο μου φεγγάρι»

«Πρώτη φορά»

«Αγαπιόμασταν»

Δισκογραφία

  • 1969 – Ο δρόμος
  • 1969 – Οι ώρες
  • 1970 – Μέρες του καλοκαιριού
  • 1970 – Ρένα Κουμιώτη
  • 1970 – Γειτονιές Αθήνα – Θεσσαλονίκη
  • 1970 – Ρένα Κουμιώτη 1
  • 1971 – Ρένα Κουμιώτη 2
  • 1972 – Μήνες
  • 1972 – Το θαλασσινό τριφύλλι
  • 1972 – Τα κίτρινα ρολόγια
  • 1973 – Μονά ζυγά
  • 1973 – Θάλασσα πικροθάλασσα
  • 1974 – Μίλα μου για λευτεριά
  • 1974 – Παράθυρο στη θάλασσα
  • 1974 – Ρένα Κουμιώτη 3
  • 1974 – Ρόδα που γυρίζει
  • 1976 – Τα ωραιότερα τραγούδια της Ρένας Κουμιώτη
  • 1976 – Στο δρόμο για το Τσιμελνί
  • 1978 – Ρεμπέτικα και θαλασσινά
  • 1978 – Ρένα Κουμιώτη – Πλέσσας Μίμης
  • 1980 – Τα δικά μου τραγούδια
  • 1985 – Τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο
  • 1986 – Για το θέατρο 2 Πλέσσας
  • 1992 – Δεν θα χωρίσουμε ποτέ Ζαμπέτας
  • 1993 – Μεγάλες επιτυχίες Ρένα Κουμιώτη
  • 1993 – Το άλλο νέο κύμα
  • 1995 – Σταμάτησε του ρολογιού τους δείχτες
  • 1996 – Οι μεγάλες ερμηνείες – Κουμιώτη Ρένα
  • 1996 – Στο δρόμο του Μίμη Πλέσσα 2
  • 2001 – 50 χρυσά χρόνια – Πλέσσας
  • 2009 – Σταμάτησε του ρολογιού τους δείχτες
  • 2009 – Κόρη του γιαλού

Η εμφάνιση στη σειρά «Δυο ξένοι»

Το 1998 εμφανίστηκε ως guest στην τηλεοπτική σειρά «Δυο ξένοι» των Ρήγα-Αποστόλου, κι εκεί ερμήνευσε δύο από τις μεγάλες της επιτυχίες «Άναψε καινούριο μου φεγγάρι» και «Αγαπιόμασταν», ως καλεσμένη της Μαρίνας Κουντουράτου (Εβελίνα Παπούλια).

 

 

Δες επίσης

Σαπουντζάκη: Η πρώτη συνέντευξη μέσα από το νοσοκομείο – «Ντροπή τους! Με λένε Ζωζώ, δηλαδή, δύο φορές ζω»

Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso έδωσε η Ζωζώ Σαπουντζάκη, μέσα από το Ερρίκος Ντυνάν όπου νοσηλεύεται. Η επιτυχημένη ηθοποιός και ...