Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Σοκολατόπιτα υπερθέαμα: Η πιο αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα που σκίζει και σε γεύση και σε εμφάνιση

Σοκολατόπιτα υπερθέαμα: Η πιο αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα που σκίζει και σε γεύση και σε εμφάνιση

Ζουμερή σοκολατόπιτα: Είστε λάτρης της σοκολάτας και θέλετε πάντοτε να βρίσκεται στο σπίτι σας ένα σοκολατένιο γλυκό; Τότε, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την ακόλουθη συνταγή, η οποία αποτελεί σοκολατένια απόλαυση. Αναλυτικότερα:

Ζουμερή σοκολατόπιτα: Υλικά συνταγής

– 4 αυγά
– 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
– 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
– Μισό ποτήρι σπορέλαιο
– 1,5 ποτήρι κοσκινισμένο αλεύρι μαζί, με 6 κουταλιές της σούπας κακάο
– 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1 βανίλια
– 6 κουταλιές της σούπας πούδρα φουντουκιού ή και καρυδιών

Εκτέλεση συνταγής

– Για την σοκολατόπιτα, χτυπάμε αρχικά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν και να φουσκώσουν.
– Ρίχνουμε σε δόσεις το γάλα και το σπορέλαιο!
– Σταματάμε το μίξερ και ρίχνοντας σιγά-σιγά αλεύρι, κακάο και την βανίλια, ανακατεύουμε τόσο απαλά με μαριζ για μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
– Ρίχνουμε την πούδρα φουντουκιού και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
– Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο πυρεξ η ταψάκι (26ν) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προ θερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα για 25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
Σιρόπι:
– Βράζουμε 2 ποτήρια νερού με 2 ποτήρια νερού ζάχαρη και 50 γραμμάρια κουβερτούρα για 4 λεπτά!
– Σιροπιάζουμε και τα δυο καυτά αλλά βάζουμε σιγά-σιγά το σιρόπι για να το απορροφάει και συνεχίζουμε.
– Το αφήνουμε να κρυώσει.
Γλάσο:
– Βάζουμε στην εστία στο κατσαρολάκι 200 γραμμάρια κρεμά γάλακτος να ζεσταθεί.
– Σπάμε μέσα 200 γραμμάρια κουβερτούρα!
– Ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές της σούπας βιτάμ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία.
– Την αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωμάτιου, ανακατεύοντας την και στην συνέχεια, την ρίχνουμε πάνω στην κρύα σοκολατοπιτα.

enimerotiko.gr

Δες επίσης

Τι πρέπει να προσέχετε όταν ψήνετε στα κάρβουνα

Αύριο, Κυριακή του Πάσχα, το έθιμο επιβάλλει το παραδοσιακό ψήσιμο του οβελία, είτε αρνί, είτε κατσίκι, ...