Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Τοπικά / Σκρέκας: Η στρατηγική των προσφορών δημιουργεί κατάσταση ζούγκλας – Μέτρα για να «φρενάρουν» οι αυξομειώσεις τιμών

Σκρέκας: Η στρατηγική των προσφορών δημιουργεί κατάσταση ζούγκλας – Μέτρα για να «φρενάρουν» οι αυξομειώσεις τιμών

Σε σειρά μέτρων που εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να μην παρατηρούνται οι καθημερινές αυξομειώσεις των τιμών, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το πλήθος των προσφορών που υπάρχουν καθημερινά στα ράφια των σούπερ μάρκετ δημιουργεί όπως είπε, ανασφάλεια στον καταναλωτή ενώ, τελικά, δεν λειτουργεί και προς όφελος του. Η στρατηγική των προσφορών, όπως σημείωσε, δημιουργεί μια κατάσταση ζούγκλας στην αγορά.

Σε ό, τι αφορά στα πρόστιμα ο υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι πολυεθνικές και οι άλλες εταιρείες στις οποίες επεβλήθησαν πρόστιμα για υπέρβαση του επιτρεπόμενου περιθωρίου κέρδους «οφείλουν να φέρουν διορθωμένους τιμοκαταλόγους εντός δύο μηνών» ενώ σημείωσε ότι θα ακολουθήσει και νέος έλεγχος για να επιβεβαιωθεί ότι διορθώθηκαν οι τιμές. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το πρόστιμο αφορά σε προϊόντα για τα οποία υπήρξε αποδεδειγμένη παρανομία. Ως παράδειγμα ανέφερε ότι στην μία πολυεθνική επιβλήθηκε πρόστιμο για 60 κωδικούς που αποδεδειγμένα υπήρξε παρανομία αν και η εταιρεία διακινεί περισσότερους από 500 κωδικούς.

Το πρόστιμο, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, «είναι διπλάσιο του οφέλους για όλο το απόθεμα που έχουν στην αποθήκη τους για το επόμενο διάστημα».

Επίσης, ο κ. Σκρέκας τόνισε με έμφαση ότι στόχος δεν είναι να καταστραφούν οι εταιρείες, ούτε να πληγούν τα προϊόντα που είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα για τα νοικοκυριά αλλά να μειωθούν οι τιμές τους.

Σχετικά με την πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωσης Τιμής», ο κ. Σκρέκας ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, μέχρι τώρα, οι κωδικοί των προϊόντων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα στα ράφια των σούπερ μάρκετ ξεπερνούν τους 700 και εξέφρασε τη βεβαιότητα για την αύξησή τους.

Σε ό, τι αφορά στις τιμές στις λαϊκές αγορές ο υπουργός ανέφερε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας για αποκλιμάκωση των τιμών πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μεγάλους χονδρεμπόρους.

 

 

enikonomia

Δες επίσης

Ευχαριστήριο για τη δημιουργία γηπέδου μπασκετ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, οι μαθητές/-τριες και η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων «Δωρόθεος Σχολάριος» ...