Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Σημαντική επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή

Σημαντική επιδείνωση του καιρού από την Παρασκευή

Οκτώβριος, ο μήνας της έναρξης των οργανωμένων βαρομετρικών συστημάτων και των δυνατών βροχοπτώσεων. Η καιρική εξέλιξη το πρώτο δεκαήμερο του μήνα χωρίζεται σε 2 μέρη και δείχνει να παρουσιάζει ενδιαφέρον προς το τέλος αυτού. Όπως αναφέρει το meteoclub, το πρώτο μέρος , από τις 2 του μήνα μέχρι τις 6 , ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση καθώς το ψυχρό σύστημα που μας επηρέασε τις προηγούμενες ημέρες θα απομακρυνθεί.

Η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες σταδιακά θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει έως τις 6 Οκτωβρίου τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξακολουθούν να πνέουν με ένταση έως τα 6 με 7 Μποφόρ τοπικά , ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν.

Το δεύτερο μέρος , από τις 6 προς 7 Οκτωβρίου μέχρι και τις 10, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση. Η εδραίωση του αντικυκλώνα στη δυτική Ευρώπη / Αζόρες νήσους (γνωστός ως Αζορικός αντικυκλώνας) θα προκαλέσει την πρώτη κατάρρευση ενός οργανωμένου βαρομετρικού συστήματος στη βορειοδυτική Ευρώπη και τμήμα αυτού θα μας επηρεάσει στις 7 Οκτωβρίου με πολλές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας τοπικά τα 7 Μποφόρ ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα μικρή άνοδο.

Οι τελευταίες 2 ημέρες του δεκαημέρου (9-10/10) ο καιρός θα παραμείνει άστατος στις ηπειρωτικές περιοχές με τοπικές βροχές ή και σποραδικές καταιγίδες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Το θερμόμετρο θα επιστρέψει στις φυσιολογικές τιμές και θα πέσει περίπου 3 με 5 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές.

Δες επίσης

Ηλεία: Ραγίζει καρδιές ο δάσκαλος της 11χρονης Βασιλικής – «Ήταν ένα χαμογελαστό παιδάκι που πάντα σου έδινε αισιοδοξία»

Ακόμη και τους πιο δυνατούς λυγίζουν τα λόγια του κ. Τάσου Τζαμαλή, δασκάλου της 11χρονης Βασιλικής ...